Konya'da ırkçı saldırı

Konya'da, Dağlıca'daki çatışmayı bahane eden ırkçı gruplar, Ronahi-Der'i ateşe vererek, Ilgın'da Kürt işçileri linç girişiminde bulundu.

Konya'da ırkçı saldırı
 Dağlıca saldırılarını gerekçe göstererek, Kürtlere yönelik linç girişimlerine başlayan ırkçı gruplar, Konya'da da Kürtlere ait birçok noktaya saldırdı. Akşam saatlerde Konya Otogarı'nda toplanan ırkçı gruplar, HDP il binasının bulunduğu bölgeye kadar konvoy yaparak yürüyüş düzenledi. Kürtlere yönelik hakaretlerin edildiği yürüyüşte ırkçı grup, HDP binasını yakmak istedi. 
Bazı gruplar da üniversite öğrencilerinin gittiği Karatay ilçesindeki Ronahi-Der'i bastı. Dernek binasını ateşe veren grup, daha sonra sloganlarla Kürtlerin yoğun yaşadığı mahalle aralarında gösteri düzenledi. 
Konya'nın Ilgın ilçesinde TOKİ inşaatlarında çalışan yaklaşık 400-450 kişilik inşaat işçisi Kürt de dün gece yapılan saldırıların hedefi oldu. Toplanan gruplar Kürt işçileri hedef alarak, saldırıda bulundu. Yaklaşık bir ay önce bölgeye gelip çalışmaya başlayan ve çoğunluğu Van ve Diyarbakırlı olan işçiler, gerginliğin büyümemesi için karşılık vermeyerek inşaatlara çekilmeye çalıştı. Saldırılar artınca işçiler de kendilerini savunmaya başladı. Gece geç saatlere kadar süren saldırıda 2 işçi yaralandı. 
Olaydan sonra emniyet ve kaymakamlıkla görüşen işçiler ilçede can güvenliklerinin olmadığını söyleyerek tahliye edilme isteğinde bulundu. Ancak emniyet ve kaymakamlık bunun şuan için mümkün olmadığını; ancak 3-4 gün içinde bu işlemin gerçekleşebileceğini bildirdi. Duruma tepki gösteren işçiler ise bu kararın kendilerini hedef haline getirmek anlamına geldiğini ve herhangi bir tedbir alınmadığı için can güvenliklerinin bulunmadığını söyledi. DİHA

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER