Jandarma Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı'na Bağlandı

Meclis'te İç Güvenlik Paketi'nin 5 maddesi daha kabul edildi. Jandarma teşkilatı, İçişleri Bakanlığı'na bağlandı. Generaller hariç komutanların atamalarını vali yapacak.

Jandarma Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı'na Bağlandı
Meclis'te kavgalarıyla sert tartışmalarıyla gündeme damgasını vuran ve görüşmeleri devam eden 'İç Güvenlik Paketi'nde 5 madde daha kabul edildi. Buna göre Jandarmateşkilatı, İçişleri Bakanlığı'na bağlandı. General seviyesi haricindeki jandarmakomutanların atamalarını vali yapacak.

52. MADDEYE GELİNDİ

TBMM Genel Kurulu'nda, 'İç Güvenlik Paketi' olarak bilinen, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 5 maddesi daha kabul edilerek 52. maddeye gelindi.

JANDARMA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NA BAĞLANDI

Kabul edilen maddelerle Jandarma'nın sivilleştirilmesi kapsamında illerdeki jandarmaalay komutanları doğrudan il komutanı sıfatıyla valiye bağlandı. Vali, o ildeki jandarmapersonelinin sicil amiri oldu. Jandarma personelinin görevden alma işlemleri İçişleri Bakanlığı'na devredilmiş oldu. Jandarma, personel kaynağını yine TSK'dan karşılamaya devam edecek.

"ZABITA KONUMUNA GELECEK"

Muhalefet vekilleri, 51. madde ile jandarmanın sivilleşmek yerine siyasallaşacağını savunurken, jandarmanın belli bir süre sonra iktidarın hükmetmesiyle zabıta konumuna indirgeneceği endişesini taşıdıklarını vurguladı.

'İÇ GÜVENLİK PAKETİ' 21 GÜNDÜR MECLİS'TE GÖRÜŞÜLÜYOR

132 maddelik kanun taslağının üçüncü bölümünde yer alan 47, 48, 49, 50 ve 51. maddeler muhalefet partilerin ret oylarına karşı AK Parti'nin 'kabul' oyları ile Genel Kurul'da kabul edildi.

'İç Güvenlik Paketi' görüşmeleri 21 gündür TBMM Genel Kurulu'nda görüşülüyor. Muhalefet, antidemokratik düzenlemeler getirdiği gerekçesiyle paketin geri çekilmesini talep ederken iktidara mensup vekiller, paketin kamu düzenini sağlamaya yönelik olduğu iddiası ile bir an önce Genel Kurul'da görüşülerek kabul edilmesini istiyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER