İmralı Heyeti bir araya geliyor

İmralı Heyeti, AKP'nin seçim sonrası manipülasyonları kapsamında devreye koyduğu PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ağzından çıkmış gibi kimi paylaşımları ve çözüm sürecinin geleceği konusunu görüşmek üzere hafta başında bir araya gelecek.

İmralı Heyeti bir araya geliyor
AKP, seçim öncesi başlattığı çok yönlü manipülasyonlarını sürdürüyor. Bir yandan "savaşta başarılıymış" gibi kimi bilgiler dolaşıma sokarken, öte yandan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ağzından çıkmış gibi kimi paylaşımları gazeteler üzerinden servis ederek, Kürt hareketini suçlamaya devam ediyor. Dolmabahçe Mutabakatı'nı bozarak katı bir tecridi devreye sokan AKP hükümeti, sanki PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeye izin vermeyen kendisi değilmiş gibi seçimden hemen sonra PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın ağzından çıkmış gibi kimi söylemleri dolaşıma sokmaya başladı. Öcalan'ın Kürt hareketi ve HDP'yi "suçladığına dair" dolaşıma sokulan ve eş zamanlı bütün basın organlarında yer alan bilgiler Kürt siyasetinde rahatsızlığa neden oldu.
Kürt kaynaklar, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın eleştirilerinden rahatsız olmayacaklarını aksine bu süreci nasıl değerlendirdiğini bilmek istediklerini o yüzden de gerçek değerlendirmelerin ancak Öcalan tarafından doğrudan kamuoyuna verilebileceğine işaret ediyor. Özellikle devlet üzerinden gelen kimi değerlendirmelerin manipülasyon amaçlı olduğuna işaret edilirken, bunun zamanlamasına da işaret ediliyor. 


Bu arada durumu değerlendirmek amacıyla İmralı Heyeti hafta başında bir araya gelecek. Pazartesi ya da Salı günü yapılacak olan toplantıda, hem hükümetin bu yaklaşımı hem de çözüm sürecinin geleceğinin masaya yatırılması bekleniyor. Heyetin çözüm sürecinin sürmesi ve yaşanan çatışmalı sürecin sona erdirilerek ölümlerin önüne geçilmesi için de neler yapılabileceğinin masaya yatırılması bekleniyor.DİHA

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 22:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER