Hatip Dicle aday olmuyor

KCK ana davasından 5 yıl tutuklu kalan ve HDP'den milletvekili adayı olacağı dile getirilen DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle'nin milletvekili adayı olmayacağı öğrenildi. Milletvekili adaylığı konusunun İmralı'da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmede gündeme geldiği ancak Dicle'nin aday olmayacağını söylediği bildirildi.

Hatip Dicle aday olmuyor
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP İmralı heyetinde yer alan Hatip Dicle, milletvekili adayı olmayacak. İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmede de adaylığı gündeme gelen Hatip Dicle’nin bunu istemediği belirtildi. 

DHA muhabirinin HDP Kaynaklarından aldığı bilgiye göre, yıllarca cezaevinde kalan ve son olarak KCK ana davasından 5 yıl tutuklu kalan DTK Eşbaşkanı  Hatip Dicle’nin 7 Haziran seçimlerinde aday olmayacağı belirtildi. HDP’nin İmralı heyetinde yer alan ve Diyarbakır’da milletvekilliği adaylığına kesin gözüyle bakılan Hatip Dicle’nin aday olup olmama konusunun İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapalan görüşmede gündeme geldiği halde aday olmayacağını söylediği bildirildi. Dicle, 16 Şubat’ta başlayıp 5 Mart’ta biten süre içerisinde adaylık başvurusunda bulunmadı. Dicle’nin Öcalan’a İmralı’daki görüşmede HDP heyeti ile çalışmak ve halkı örgütlemek için milletvekili olmaya gerek olmadığını da söylediği belirtildi.

DİCLE ADAY BELİRLEME KOMİSYONUNDA YER ALACAK

Milletvekilliği adayı olmayacağı belirtilen Hatip Dicle’nin, HDP’nin milletvekili adaylarını belirleme komisyonunda DTK Eşbaşkanı sıfatı ile yer alacağı belirtildi. Aday belirleme komisyonunda HDP Eşbaşkanı Selehattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, DTK Eşbaşkanı  Hatip Dicle, Selma Irmak, DBP Eşbaşkanı Emine Ayna, Kamuran Yüksek ile HDK Eş Sözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER