Gerilla Saro’nun doğa sevgisi

Gerilla Saro’nun yabani hayvanlarla ilişkisi onlarla iletişimi onlara duyduğu sevgi tabi karşılığında hayvanların onla yakaladığı o şaşırtıcı iletişim görenleri şaşırtıyor.

Gerilla Saro’nun doğa sevgisi
Doğa ananın kucağına sığınan ve onunla bir bütün olan gerillaların yaşamı, herkes tarafından merak konusudur.

Yıllarca bu dağlarda yaşayan gerillalar doğal yaşamın bilginleri olmuşlar. Doğa ve içinde yaşayan canlılarla birlikte bir yaşam süren gerillaların, hayvanlarla olan yakınlıkları da gözlerden kaçmıyor.

Gerilla denilince herkesin aklına savaş ve silah gelir. Ama söz konusu Kürdistan dağları ve PKK gerillası olunca tüm bakış açıları tersine dönüyor. PKK gerillası savaşçılığının yanı sıra doğayla iletişimde de kendini ispatlamış. Her canlının yaşam hakkına büyük saygı duyarak dağları dolaşan gerilla, tüm yabani hayvanlara da büyük değer biçiyor. Onları koruyor ve onlarla da iletişim kuruyor. Bunlardan birisi de gerilla Saro. 

Gerilla Saro Sine; elli dokuz yıllık ömrünün yirmi yılını Kürdistan dağlarında geçirmiş. Doğu Kürdistan’ın Sine kentinde doğan Saro, beş yıl İran zindanlarında kalmış. İran rejiminin baskılarına karşı zindandan çıkar çıkmaz da yönünü dağlara vermiş. Halen büyük bir tutku ile gerillacılık yapan gerilla Saro, yabani hayvanlarla kurduğu iletişimle dikkat çekiyor. Bulunduğu ortamlarda yabani kuşları ve sincapları uzun süren bir çaba sonrası kendine alıştırıyor. Doğanın en ürkek canlılarından olan kuş ve sincapların gerilla Saro’ya yaklaşması kolay olmuyor. Zaman ve sabır isteyen bu iş için gerilla Saro kimi zaman günlerce, kimi zaman da aylarca uğraşıyor. Hayvanlar Saro’nun kendilerine zarar vermeyeceğini hissedince artık korkmuyorlar. Korkmayan hayvanlar bazen Saro’nun elindeki yiyeceği bazen de ağzındaki ekmek parçasını alıyorlar. Bu işi nasıl yaptığını merak edenlere gerilla Saro’nun cevabı ise; “yaşamın, doğanın ve evrenin dilini iyi bilmek gerekli” oluyor. ANF

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER