Gabar'da insanlık yakıldı!

3 askerin ve 1 HPG'linin yaşamını yitirdiği Gabar'da bir vahşet ortaya çıktı. Asker 3 cenazesini aldıktan sonra, HPG'linin cenazesini sürüklediği alanı Kobra tipi helikopterlerle tarayarak ateşe verdi. Çatışma bölgesine ilk giden görgü tanıklarına göre, HPG'linin cenazesi sürüklenerek yangın bölgesine götürüldü. Yangın bölgesinde HPG'linin tanınmayacak derecede yanan bedeniyle karşılaşan görgü tanıklarının anlatımı, "Cenaze yakılmak için mi bu bölgeye götürüldü" sorusunu akıllara getirdi.

Gabar'da insanlık yakıldı!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlayan ve geçici AKP hükümeti tarafından yürütülen savaş konspetinden bir vahşet daha çıktı. Şırnak'ın Gabar Dağı'nda bulunan Görmeç Jandarma Taburu'na 30 Temmuz'da HPG'liler tarafından düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada, 3 asker ve 1 HPG'li yaşamını yitirdi. Asker 3 cenazesini aldıktan sonra, HPG'linin cenazesini sürüklediği alanı Kobra tipi helikopterlerle tarayarak ateşe verdi. Yangını söndürmek için bölgeye giden yurttaşlar, karşılaştıkları dehşet verici insanlık dışı manzarayı anlattı. 
Asker cenazelerinin 5 metre uzağındaydı
Yangını söndürmek için alana gittiklerini ancak askerin engeliyle karşılaştıklarını ifade eden DBP Kumçatı Belde Eşbaşkanı Dursun Çakır, yerde asker cenazeleri olduğu için alana alınmadıklarını ve askerlerin "Biz cenazelerimizi almadan alana giremezsiniz" dediğini aktardı. HPG'linin cenazesini bir yurttaşın fark etmesi üzerine bölgeye gittiklerini belirten Çakır, HPG'linin başına aldığı kurşunla yaşamını yitirdiğini ve cenazenin asker cenazelerinden 5 metre ileride bir arazide olduğunu söyledi. 
HPG'linin cenazesi sürüklendi 
Önemli bir ayrıntıya dikkat çeken Çakır, HPG'linin daha uzakta bir yerde yaşamını yitirdiğini ancak sürüklenerek bu bölgeye getirildiğini vurguladı. Çakır'ın bu ifadeleri, "Cenaze yakılmak için mi bu bölgeye götürüldü" sorusunu akıllara getirdi. 
Asker cenazeyi aldı araziyi yaktı 
Yangını söndürmek için bölgede bulunan görgü tanıklarına göre, askerler cenazelerini aldıktan sonra bölgeyi hem Kobra tipi helikopterlerle taradı hem de taburdan top atışlar yaptı. Açılan ateş sonucu HPG'linin cenazesinin bulunduğu bölgede var olan arazi yangını daha da büyüdü. HPG'linin cenazesini gören bir kişinin bildirmesi üzerine yangın bölgesine giden DBP'liler, HPG'linin cenazesini alarak Şırnak'a gelmek istedi, ancak yurttaşların yolunu kesen askerler cenazeyi alarak Görmeç Jandarma Taburu'na götürdü. Cenaze buradan da Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. 
İmam: Cenaze tümden yanmış 
Yapılan otopsinin ardından Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda cenazeyi yıkayan imam Muhterem Yıldırım da, HPG'linin yoğun ateş olan bir bölgede bekletildiği için tüm vücudunun yandığını ifade etti. HPG'linin yüzünün tanınmayacak derecede yandığını kaydeden Yıldırım, gördüklerini şöyle aktardı: "Yüzü yandığı için tanınmayacak derecedeydi. Kurşun izi varsa yandığı için göremedik. Otopsiye giren arkadaşlardan sordum, 'Kurşun izi var' dediler. Ölmeden önce mi yakıldı yoksa ölüp de ateşin içinde kalıp kalmadığını bilmiyoruz. Uzun boylu biriydi. İnsanlar yandığı zaman vücudunun belirli yerlerinde damar patlamaları olabiliyor. Bunun da vücudunun belirli yerlerinde damar patlamaları olmuştu." 
'Üzerinde elbiseleri yoktu'
Daha önceden de savaşta yaşamını yitiren gerillaların cenazelerini yıkadığını ve hepsinin elbiseleriyle getirildiğini belirten Yıldırım, "Üzerinde elbiseler yoktu çıplaktı. Başka cenazeler geldiği zaman üzerlerinde elbiseler vardır ama bu cenazede yoktu. Ceset torbasının içinde battaniyeye sarılıydı. Yandıktan sonra sürüklemişler mi yoksa elbiselerini almışlar mı bilmiyoruz" dedi.
HDP kimliğini açıkladı 
HPG Basın İrtibat Merkezi Gabar'da çıkan çatışmayla ilgili yaptığı açıklamada, yaşamını yitiren HPG'linin Kayseri doğumlu Ümit Turan (Harun Çekdar) olduğunu açıkladı. DİHA



Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER