Hem engelli hem kadın olmasına rağmen bütün engelleri göğüsleyen Aylin, engellilere imkan sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.
Daha 3 yaşındayken amansız bir şekilde "Çocuk felci" geçiren 40 yaşındaki Pervin Aylin, önündeki bütün engelleri bir bir aşarak büyük başarılara imza attı. Diyarbakır'da yaşayan ve kendisi gibi engelli olanların haklarını savunmak ve görünür kılmak için Bedensel Engelliler Derneği'ni kurdu. Bütün zorluklara rağmen kurdukları derneğe yoğun ilgi gösterildiğini anlatan Aylin, imkansızlıklardan kaynaklı sadece basketbol kolu bulunduğunu ve birçok arkadaşlarının orada kendini yetiştirebildiğini ifade etti.
Derneklerini açtıktan 5 yıl sonra imkanların biraz daha elverişli bir duruma gelmesiyle atıcılık spor dalını açtıklarını ifade eden Aylin, evde adeta hapis hayatı yaşayan engellileri bu durumdan kurtarmak için atıcılık spor alanında arayışlara başladığını belirtti. Aylin, spor hayatına başlamasına etken olan olayı şöyle dile getirdi: "Bir gün Diyarbakır'da engelli bir kadını ikna etmek üzere ailesinin yanına gittik. Ailesine kızlarını atıcılık dalında yetiştirebildiğini söyledik ama o zaman babası bize tepki gösterdi. Bize 'Hem engelli hem kadın. Kendi başına ne yapar. Madem başarabilir sen neden yapmıyorsun?' dedi. Ben de bunun üzerine ailenin haklı olduğunu düşündüm ve atıcılık sporunda kendimi yetiştirmeye başladım."
'Bana Sen engelli ve kadınsın, yapamazsın diyorlardı'
35 yaşında atıcılık dalında kendini yetiştirmeye başladığını kaydeden Aylin, kendisine "Hem engellisin hem kadınsın, ne işin var yapamazsın sen" denildiğini belirterek, bütün engellere göğüs gererek atıcılık sporu dalını bırakmadığını dile getirdi. Bir süre atıcılık dalında eğitim gördüğünü ve kendini yetiştirdiğini belirten Aylin, ilk önce yerel yarışmalara katıldığını daha sonra ise girdiği yarışlarda başarılar elde ettiğini aktararak, "50'yi aşkın madalyam var. 30'un üstünde kupa ve plaketim var. Her gittiğim ülkede 2 kupa getirdim. En son uluslararası atıcılık yarışmasında Dünya Engelliler Atıcılar Şampiyonası'nda 30 puanla dünya birinciliği yaptım" dedi.
'Birçok engelliye örnek oldum'
Başta engelli kadınlar olmak üzere birçok engelliye örnek olduğunu dile getiren Aylin, her engellinin bir spor dalında kendini geliştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Aylin, yetkililerin engellilere karşı duyarsız kalmasına da tepki göstererek, "Birçok engelli maddi durumunun yetersiz olmasından kaynaklı kendini bir alanda yetiştiremiyor. Yetkililer engelliler konusunda daha duyarlı olması gerekiyor. Mesela ben bu yaz boyunca atıcılık dalında engelli çocuklara antrenörlük yapmak isterim ama bir kaynak bulmakta sıkıntı çekiyorum" ifadesinde bulundu. Diha
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2012, 10:02