Diyarbakır'ın yüreği Sur için atıyor

Sur'da nöbet eyleminde olan HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Şu an Diyarbakır'ın yüreği Sur için atıyor. Sur'da olacak gelişmelere bakıyor. Türkiye halkları da Amed halkı da bu katliamı kaldıramaz. Buna seyirci kalmamız mümkün değil. Çarşamba günü bütün halkımız yaşam alanlarından Sur'a doğru yürümelidir, ablukayı kırmak için bir ses vermelidir" dedi.

Diyarbakır'ın yüreği Sur için atıyor
 Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde başlatılan nöbet eylemine katılan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sur için çağrıda bulundu. Sur'da yaşanan durumun kesinlikle kabul edilebilecek bir boyutun olmadığını ve aralarında çocuk, kadın ve yaşlıların bulunduğu 200 sivilin yaşamlarının tehlike altında olduğunu ifade eden Koçyiğit, kendi evlerinde kalan yurttaşların yaşam hakkının ellerinden alındığına dikkat çekti. 
'Abluka bir an önce kaldırılmalı' 
Gözler önünde Cizre'de tüm girişimlere rağmen bir katliamın yaşandığını hatırlatan Koçyiğit, Sur'un da aynı tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Sur'da mahsur kalan yurttaşların güvenli bir şekilde orada çıkarılması gerektiğini belirten Koçyiğit, "Bunun için bugün buradayız. Yanı başımızda bombalamalar devam ediyor. Evler sürekli yıkılıyor. Yaralı insanlar var. Çocuklar var. Bu yaşanan tüm durumlar gözler önündeyken bir an önce yaşanan abluka kaldırılmalıdır" diye konuştu.
'Bu çocuklar kime niçin teslim olacak?'
Kendi mahallerinde evlerinde kalan yurttaşlara, devlet güçlerinin "Teslim ol" çağrısı yaptığını hatırlatan Koçyiğit, "Bu insanlar sivil insanlar, bu çocuklar kime niçin teslim olacak? Bunun devlet tarafından yanıtlanması gerekiyor. Bu yurttaşlar kendi yaşam alanlarındalar. Yurttaşlar savaş ortasında kalmış durumdadır. Bu noktada teslim olacak bir durum yoktur" diye konuştu. 
'Bütün halkımız Sur'a yürümeli'
Cizre vahşeti yaşanmadan önce ilçenin giriş ve çıkışlara kapatıldığını ve dışarıdan hiçbir yurttaşın içeriye girilmesine izin verilmediğini ifade eden Koçyiğit, şöyle dedi: "Şu an Diyarbakır'ın yüreği Sur için atıyor. Sur'da olacak gelişmelere bakıyor. İnsanlarımızın gözü önünde bir katliamın tanıklık etmesini kaldıramayız. Türkiye halkları da Amed halkı da bu katliamı kaldıramaz. Buna seyirci kalmamız mümkün değil. Bunun için Çarşamba günü bütün halkımız yaşam alanlarından Sur'a doğru yürümelidir. Halk demokratik haklarını kullanıp, buradaki ablukayı kırmak için bir ses vermesi gerekiyor. Halkımız inanıyoruz bu çağrıya yanıt olacaktır. Çünkü Diyarbakır kadim bir şehridir. Yüzlerce saldırı atlatmıştır bunu da atlatacaktır."DİHA

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2016, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER