'Direndiğimiz gibi inşa edeceğiz'

9 gün boyunca alındıkları abluka ile iradeleri kırılmak istenen Cizre halkı, direnişle boşa çıkardıkları saldırıları ve kazandıkları zaferi coşkuyla kutladı. Etkinlikte konuşan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç "Direndiğimiz gibi inşa edeceğiz" mesajı verdi.

'Direndiğimiz gibi inşa edeceğiz'
 Öz yönetim ilanında bulunmaları sonrası devlet terörüne maruz kaldıkları 9 günlük abluka süresince 21 evlatlarını yitirmelerine rağmen saldırıları kırmayı başaran Cizre halkı, evlatlarını toprağa verdikten 3 gün sonra elde ettikleri zaferi kutladı. Yoğun saldırıların yapıldığı Cudi Mahallesi'nde, kendilerini devletten korumak için kazdıkları hendeklerin arkasında toplanan yurtttaşlar, çalınan zafer türküleri eşliğinde direnişte olduğu gibi yine çocuğu, genci, kadını, yaşlısıyla kol kola zafer halayına tutuştu.

Kutlamalar sırasında önceki günlerde tankı ve tüfeğiyle kendilerine saldıran polis ve özel harekat timlerine karşı kullandıkları havai fişekleri bu kez kutlama için kullanan gençler, gökyüzünü aydınlattı. Anneler ise çektikleri zılgıtlarla kutlama alanını inletti. 

Gece verilen direniş sırasında hayatını kaybeden evlatlarını unutmayan yurttaşlar, sık sık megafonlardan onların anısını seslendirdi. 

'Direndiğimiz gibi inşa edeceğiz'

Etkinlikte konuşan Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, tüm güç ve tekniğiyle iradelerini kırmak için saldıran devletin polis ve özel hareket timlerinin yanı sıra paramiliter güçlerini de direnişle boşa çıkardıklarını vurguladı. Cizre'yi kırarak Kürt halkını ve onun öz yönetim talebini kırmayı planlayanlara önemli bir ders verdiklerini dile getiren Tunç, verdikleri direniş gibi bundan sonra öz yönetimlerini inşa etmek için de büyük bir emek ortaya koymaya devam edeceklerini kaydetti. 

Tunç'un konuşması sonrası kutlamalar kaldığı yerden devam etti. Çalınan müzikler eşliğinde uzun halaylar kuran yurttaşlar, mücadele etmek kadar bunu kutlamasını bildiklerini dosta düşmana gösterdi. DİHA

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 23:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER