DBP'den Rojava'ya Ramazan desteği çağrısı

DBP Genel Merkezi, Ramazan ayı içerisinde yapılacak olan yardımların Rojava'ya ulaştırılması çağrısında bulunarak, "İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında yapılacak olan yardımların Rojava'da yaşanan savaş süreci de göz önünde bulundurularak, en çok ihtiyacın bu coğrafyada olduğu bilinerek Rojava'ya yapılması büyük önem taşımaktadır" dedi.

DBP'den Rojava'ya Ramazan desteği çağrısı
DBP Genel Merkezi, yaptığı yazılı açıklama ile Ramazan ayı içerisinde yapılacak olan yardımların Rojava'ya ulaştırılması çağrısında bulundu. Rojava'da süren insanlık mücadelesinin çok önemli bir noktaya geldiğine işaret edilen açıklamada, "Müslümanlık adı altında Müslümanlıkla hiç bir biçimde bağdaşmayan barbarca saldırılar karşısında büyük bir insanlık mücadelesi yürütülmüştür" denildi. Rojava halkına yardım ve destek noktasında Ramazan ayında yapılacak olan tüm yardımların Rojava'ya ulaştırılması çağrısında bulunulan açıklamada şunlar ifade edildi: "Bu anlamda içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında yapılacak olan yardımların Rojava'da yaşanan savaş süreci de göz önünde bulundurularak, en çok ihtiyacın bu coğrafyada olduğu bilinerek Rojava'ya yapılması büyük önem taşımaktadır." 



Kobanê'nin yeniden inşa sürecinin de hatırlatıldığı açıklamada, Kobanê'ye destek sunmanın insani bir görev olduğuna dikkat çekilerek, "Tüm halkımıza çağrımız; Ramazan ayı ve bayram boyunca gerçekleştirecekleri yardımları Rojava'ya göndermeleridir. Bu konuda halkımızın şimdiye kadar olduğu gibi bugünden sonra da üzerine düşen sorumluluğu hassasiyetle yerine getireceğine inanıyoruz" diye belirtildi.DİHA

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2015, 14:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER