Davutoğlu yeniden Genel Başkan

AKP'nin açıklanan yeni MKYK listesinde, Davutoğlu'na yakın isimlere yer verilmezken, Erdoğan'ın "Militan kadrosu" listede yerini aldı. MKYK listesinin oluşturulmasının ardından Ahmet Davutoğlu yeniden AKP Genel Başkanı seçildi.

Davutoğlu yeniden Genel Başkan
 AKP'nin Ankara Arena'da yapılan 5. Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu ve Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu için aday listeleri kesinleşerek genel başkanlık seçimine geçti. Erdoğan'ın "Militan kadrosu" olan Binali Yıldırım'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı danışmanı Burhan Kuzu ile Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak da MKYK'ya girdi. Davutoğlu'nun en yakınındaki isimler olan ve listeye girebilecekleri kulislerde konuşulan Ali Sarıkaya, danışmanı Taha Özhan, Ertan Aydın ve Vedat Bilgin ile Lütfi Elvan'ın da MKYK'ya giremedi. Merve Kavakçı'nın kardeşi vekil Ravza Kavakçı ise MKYK'da yerini aldı. 

AK Parti'nin 5.Olağan Kongresi'nde oluşturulan yeni listeye göre asıl üye adayları Abdülhamit Gül, Ali Aydınlıoğlu, Alev Dedegil, Asuman Erdoğan, Ayhan Sefer Üstün, Ayşenur Bahçekapılı, Aziz Babuşçu, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Bülent Gedikli, Burhan Kuzu, Cemil Çiçek, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Faruk Çelik, Fatih Şahin, Fatma Betül Sayan Kaya, Galip Ensarioğlu, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Muş, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Ataş, Mustafa Şentop, Naci Ağbal, Nihat Zeybekci, Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Nükhet Hotar, Ömer Çelik, Öznur Çalık, Ravza Kavakçı Kan, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Süleyman Soylu, Vedat Demiröz, Yalçın Akdoğan, Yaşar Karayel ve Zeki Aygün oldu. 

Belirlenen MYKY listesinin ardından geçilen başkanlık seçiminde Ahmet Davutoğlu yeniden başkan seçildi.DİHA

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 23:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER