“Çocuklar İçin Hemen, Yeniden Barış”

25 kurum Ağrı’da iki çocuğun öldürülmesiyle ilgili ortak açıklamalarında “Tek bir çocuğun daha ölmemesi ancak yeniden barışla mümkün” diye seslendi.

“Çocuklar İçin Hemen, Yeniden Barış”
 Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve meslek odalarından oluşan 25 kurum, yayınladıkları ortak açıklamayla kolluk güçlerinin Ağrı Diyadin’de iki çocuğun öldürmesine tepki gösterdi.

 Açıklamada 18 yaşına kadar herkesin, çocuk olduğu ve çocukların yaşam haklarını korumanın devletin görevi olduğu hatırlatıldı.

Çocukları öldüren ve öldürülme emri verenlerin cezasız bırakılmaması, devletin bir an evvel başta çocuklar olmak üzere sivil halkın yaşam hakkını ihlal eden şiddetten vazgeçmesi ve  Kürt sorunuyla ilgili diyalog ve müzakare süreci yeniden başlaması çağrısı yapıldı.

“Yaşam haklarını korumakla görevli devlet öldürdü”

TIKLAYIN: AĞRI BARO BAŞKANI: İKİ ÇOCUĞU KOLLUK GÜÇLERİ ÖLDÜRDÜ

13 Ağustos’ta İlçe Jandarma Komutanlığı’na düzenlenen silahlı saldırı sonrasında 15 yaşındaki Muhammed Aydemir ve 16 yaşındaki Orhan Arslan çalıştıkları fırının odun deposunda öldürüldü.

25 kurum Ağrı Valiliği, “üç terörist öldürüldü” açıklamasını hatırlatarak “Valiliğin bu açıklaması ile bakıldığında Muhammet ve Orhan’ın yargısız infaza uğradıkları görülmektedir” dedi

İki çocuğun onların yaşam hakkını korumakla görevli olan devlet tarafından öldürüldüğünün belirtiği açıklamada kolluk kuvvetlerince öldürülen Uğur Kaymaz, Berkin elvan, Ceylan Önkol gibi çocuklara yer verildi.

“Çocuklar için barış”

7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan çatışma ve şiddet ortamında çocuk ölüm haberlerinin de arttığının belirtildiği açıklamada “Tek bir çocuğun daha ölmemesi ancak yeniden barışla mümkün. Çocuklar için hemen barış, yeniden barış” çağrısı yapıldı.

“Anketlere yansıyacak hiçbir oy, insanların canından daha önemli değildir. Başta kamu güvenliğini sağlamakla yükümlü olan siyasi iktidar olmak üzere savaş söylemleri ve eylemlerinden derhal vazgeçilmelidir. Savaşa, savaşın getirdiği gerilime, şiddet ortamına karşı barıştan yana taraf olanların sesinin daha çok çıkması başka insanların, çocukların ölmemesi için şarttır. “

İmzacılar:

Başak Kültür ve Sanat Vakfı , Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST), Çekirdek Çocuk, Çocuk Çalışmaları Birimi, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, Diyarbakır Tabip Odası , Gündem Çocuk Derneği, Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi , Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) , İstanbul Barış Bloku, Kadın Adayları Destekleme Derneği Ankara Şubesi (KA.DER Ankara) , Mezopotamya Toplum ve Sağlık Derneği, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği , Pratisyen Hekimlik Derneği Diyarbakır Şubesi , Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Ankara Şubesi , Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği , Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV) , Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği (TODAP),Travma Çalışmaları Derneği  , Türk Tabipleri Birliği (TTB) , Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı , Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ,Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) , Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği, Yeryüzüne Özgürlük Derneği. (BK)

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2015, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER