Cizreliler: Şimdi sıra sizde

İnançları yıkılmak, iradeleri teslim alınmak istenen Cizre halkı, devlet terörüne karşı verdikleri direniş ile tarih yazdı. Bu güne kadar Kürtler olarak nerede insanlığa yönelik bir saldırı olduysa yardımlarına koştuklarını söyleyen Cizreliler, şimdi bütün halkların da kendileriyle dayanışma içinde olmasını bekliyor.

Cizreliler: Şimdi sıra sizde
Sıkıyönetim altında bulundukları 9 gün içerisinde yaralanan yüzlercesinin yanı sıra 21 evlatlarını yitiren Cizre halkı, ellerindeki tüm ağır silahlarla kendilerini dört bir taraftan kuşatan, temel ihtiyaçlarını bile karşılamalarını engelleyen devlete karşı verdikleri direnişle inancın ve iradenin yenilmezliğini dosta düşmana gösterdi. Günler süren devlet terörü altında yaşadıklarını anlatan yurttaşlar, kendilerinin direnerek üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirdiklerini, şimdi ise sıranın kendileriyle dayanışma içerisine gireceklerde olduğunu söyledi.



'Direnmeye devam edeceğiz'

Mustafa Şerifoğlu: Tansu Çiller zamanında ha bitecek ha bitecek dedikleri Kürt halkı, 40 yıldır bitmedi, bitiremediler. Bizler sonuna kadar direneceğiz ve mücadelemize devam edeceğiz. Tanklarla, toplarla da saldırsa bizler başımızı Erdoğan'ın önünde eğmeyeceğiz. Bu dünyada tek bir Kürt kalana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bizi Ergenekoncularla karıştırıp, gelip yok edebileceklerini sanıyorlardı. Ama bilmiyorlardı burada direnen bir halk var, onurlu bir halk var. Kürt halkı bu güne kadar hiçbir baskının ve zulmün önünde sessiz kalmamış her zaman direnmiştir ve direnmeye de devam edeceğiz. Kürt halkı onurlu bir halktır. Açlıkla, katliamla bizi yıldıracaklarını sandılar ama bunu unutmasınlar halkımız ayaktadır ve dimdik durmaya devam edecektir.



'Bu yapılan insanlık işi değildir'

Ahmet Bağdur: Benim ve bütün akrabalarımın evi yakıldı ve yıkıldı. AKP bizi talan etti, katletti. Çoluk çocuğumuzu katlettiler Allah belalarını versin. Kürt halkının başı sağ olsun. 

Nebahat İşçi: Evimizi yaktılar. Gelip bahçemizdeki bir bidon dolusu benzin ile evimizi ateşe verdiler. Bunun üzerine komşularımızın evine ancak gelip yaklaşık 20 kişi kaldığımız komşumuzun evini de yaktılar. 

Yusuf Çağlı: Türk devleti mahallemize girip evlerimiz tank, top, doçkalarla taradı. Hayatımızı mahvetmeye çalıştılar. Evlerimizi yıktılar. Benim Salih Çağlı abim evimize bomba atılması sonucu ağır yaralandı ve bir ayağı koptu. 

Gurbet Acar: Bu yapılan insanlık işi değildir. İnsanlarımızı katlettikleri yetmiyor gibi ölülerimizi gömmemize bile izin vermediler. Evlerimizi taradılar, bizi esir almaya çalıştılar. Hastalanan küçük çocuklarımızı bile hastaneye götürmemize izin vermeyerek ölümüne yol açtılar.



Cizre halkıyla dayanışma zamanı 

Tayar Yağarcık: Türk devleti çoluk çocuk, yaşlı genç ayrımı yapmadan herkesi katletmeye çalıştı. Pencereden bile kafasını çıkaranlar olsaydı hemen ateş ediyorlardı. Benim ve amcamın evini her türlü ağır silahla taradılar. Direk insanlarımızı katletmek üzere nişan alıyorlardı. Evlerimizi taradılar, bütün bu kurşun ve top izleri zaten kanıtımızdır. Bizi 10 gündür eve hapsetmeye çalışarak katletmeye çalıştılar. Bütün dünya, AKP'nin bu zulmünü görüyor ama Kürt halkının yanında yer almayarak halkımıza yapılan bu baskı, katliam ve zulme göz yumuyorlar. Teknoloji çağındayız ve her insan kendi topraklarında yaşamak istiyor. Bizler de topraklarımızda yaşıyoruz ve özgürce yaşamak istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Sokağa çıkma yasağı ilan ediyor halkımızı evlere hapsederek katletmek istiyor. Bizler namaz kılmak için bile fırsat bulmuyorduk. Kürt halkı kadar doğru ve insanca hareket eden bir halk yoktur. Nerede insanlığa yönelik bir saldırı olursa biz Kürtler onların yardımına koştuk, şimdi bütün halkların da Cizre halkıyla bütünleşmesi ve dayanışma içinde olmasını bekliyoruz. DİHA


Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 21:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER