Cizre'de polis aracının geçişi sırasında patlama: 5 polis yaşamını yitirdi iddiası

Cizre'de sıkıyönetim uygulamaları ve devlet terörünü protesto için sokakta olan yurttaşlara yönelik saldırılar devam ederken, Nur Mahallesi'ne girmeye çalışan polis aracının geçişi sırasında patlama yaşandı. Patlama sonucunda 5 polisin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Cizre'de polis aracının geçişi sırasında patlama: 5 polis yaşamını yitirdi iddiası
Cizre'de çatışmaların en yoğun gerçekleştiği Nur Mahallesi'nde sabaha karşı polisler tarafından katledilen 15 yaşındaki Bünyamin İrci'nin cenazesi, mahalleden alınacağı sırada mahalle polis tarafından ablukaya alındı ve saldırı gerçekleşti. Şuanda Nur Mahallesi'nde saldırıdan dolayı yanan evlerden dumanlar yükselirken, halk bu saldırılara karşı sokak ve damlara çıkarak yaşanları protesto ediyor. 

HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız, Mahmut Tuğrul, Leyla Güven ise cenazenin hastaneye kaldırılması için polislerle görüşmeler gerçekleştirerek İrci'nin cenazesini Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırmak amacıyla cenaze aracına ulaştırdı. Cenazenin teslim edilmesinin ardından sokak başlarında bekleyen özel harekat timlerine ait bir araç Nur Mahallesi'ne girmeye çalıştı. Aracın girişi sırasında yaşanan patlama sonucunda 5 polisin yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Polislerin cenazelerinin Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. (DİHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER