Cizre'de katledilen 4 kişinin kimliği netleşti

Abluka altındaki Cizre'de son 24 saat içinde katledilen 4 kişinin kimlik bilgileri netleşti. Kayınvalidesi Maşallah Edin ile sokak ortasında keskin nişancıların hedefi olarak katledilen Zeynep Taşkın, kucağında 11 aylık bebeği ile yere yığıldı. Saldırıda yaralanan Berxwedan bebek, kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı.

Cizre'de katledilen 4 kişinin kimliği netleşti
Abluka ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de dün gece ağır silahlarla mahallere saldırın asker ve polisin katlettiği kişilerden 4 kişinin kimlikleri belirlendi. Alınan bilgilere göre, Cizre'de dün gece katledilenlerin isimleri şöyle: Cudi Mahallesi'nde Sait Nayici (16), Zeynep Taşkın (17) ve kayınvalidesi Maşallah Edin (35) ile Nur Mahallesi'nde Eşref Edin (55).

Yapılan saldırılarda henüz 11 aylık olan Berxwedan Taşkın ile Ayşe Edin ve Ekrem Dayan ise yaralandı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Cudi Mahallesi Aşkın Sokak'ta yaşayan 8 çocuk annesi Maşallah Edin, resmi nikahı olmayan gelini Zeynep Taşkın ve 11 aylık torunu Berxwedan ile beraber, Habur Sınır Kapısı'nda bekletilen eşi ile konuşabilmek için sabit telefonun bulunduğu komşularının evin gitti. Gece saat 22.00 sıralarında telefonla konuştuktan sonra evlerine dönmek üzere sokağa çıkan aile keskin nişancıların hedefi oldu. 

Vücuduna isabet eden kurşunla yaşamını yitiren Zeynep Taşkın, kucağındaki bebeği ile yere yığıldı. Katledilen gelinini ve seken kurşun şarapnellerinin ayağına isabet ettiği torununu komşusunun bahçesine çekmeye çalışan kayınvalidesi Maşallah Edin de keskin nişancılarca vurularak katledildi. 

Can veren kayınvalide ve gelini ile yaralanan Maşallah bebeği sokaktan kurtarmaya çalışan Ayşe Edin ile Ekrem Dayan isimli yakınları da keskin nişancılarca vurularak yaralandı. 

Yaşamını yitirenlerin cenazeleri Cudi Mahallesi'nde bulunan bir soğuk hava deposunda bekletilirken, Berxwedan bebek ile diğer yaralılar, HDP'li milletvekillerinin girişimleri sonucu Nusaybin Caddesi üzerine gelen ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Berxwedan bebek, kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı.

Sait Nayici isimli 16 yaşındaki çocuk ise, Kasaphane civarında yine keskin nişancıların hedefi olarak, can verdi.

Yine Nur Mahallesi'nde, İdil Caddesi'ne yakın bir sokakta bulunan Eşref Edin (55) isimli yurttaş, zırhlı araçtan sıkılan kurşunla yaşamını yitirdi. Edin'in cenazesi, diğer cenazeler gibi halen mahallede bekletiliyor.DİHA

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER