Çelik: ‘Özyönetim ilan ettim’ demek siyasi suikast girişimi olur

HDP ve DTK eşbaşkanlarına ‘özyönetim’ ifadeleri nedeniyle art arda soruşturmalar açılırken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten, “Siyasi partilerin kapatılmasına karşıyız. Parti içinde meşru düzene ve Anayasa’ya karşı olanlar varsa onlar bunun bedelini ödemelidir,” açıklaması geldi.

Çelik: ‘Özyönetim ilan ettim’ demek siyasi suikast girişimi olur
 AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, yaptığı basın açıklamasıyla gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, yeni anayasa görüşmeleri ve HDP ile olan randevu iptaline, parti kapatma ve özyönetim tartışmalarına değindi.

Parti kapatma

Ömer Çelik, AK Parti olarak siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduklarını ifade ederek, “Parti içinde meşru düzene ve Anayasa’ya karşı olanlar varsa onlar bunun bedelini ödemelidir.” dedi.

Yeni anayasa

Çelik, yeni anayasa görüşmeleri için, “Türkiye’nin kayıtsız şartsız yeni anayasaya ihtiyacı var. Yarından itibaren başlayacak temaslardan sonra bu konuda ayrıntılı bilgi vermeye devam edeceğiz,” dedi.

HDP ile randevu iptali

HDP’yle randevu iptaline ilişkin de, Rusya ziyareti ardından yapılan açıklamalara işaret eden Çelik, “fevkalade yadırganacak açıklamalar” yorumunda bulundu.

“Türkiye’ye dönük eleştirel tutum yadırganması gereken bir tutum,” diye konuşan Çelik, “Sayın Başbakanımıza dönük ifadelerinden sonra özür dilemeleri gerekirken hala bu ifadelerin arkasında duran ve randevu iptaline yol açan sözler nedeniyle özeleştiri yapmak yerine hala o sözlerin arkasında duran bir siyasi tutum geliştirmeleri kuşkusuz randevu talebinin iptalinin haklılığını göstermektedir. Bu siyasi hareket, meşru bir zeminde hareket ettiği sürece muhatap alınır. Vatandaşlarımızın oy verdiği bir partidir,” dedi.

Özyönetim

Özyönetim tartışmalarına ilişkin de konuşan Çelik, “Hiç kimse mevcut demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde halkın genelinin karar vermediği bir sistem üzerinde fiili durum yaratamaz. ‘Ben ülkenin şu bölgesinde şunu ilan ettim; özyönetim ilan ettim’ derseniz, bu sadece siyasi bir durum olmaz. Türkiye’deki mevcut hukuk düzenini, barış geleneğini tahrip etmeye dönük bir siyasi suikast girişimi olur,” dedi.İMC

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2015, 23:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER