Bayık: Bu seçimleri kazanmak özgürlüğü kazanmaktır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık: HDP çatısı altında seçime katılanların el ele vermesi ve başarması gerekiyor. Bu sadece seçimleri kazanmak değil. Bu kimliğini, özgürlüğünü kazanmaktır. Türkiye'de özgürlüğünü kazanmaktır.

Bayık: Bu seçimleri kazanmak özgürlüğü kazanmaktır
KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, HDP'nin seçim başarısı için seferberlik ruhuyla çalışılmasını istedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, dün akşam katıldığı Stêrk TV'deki Rojeva Welat programında, Çağlayan Adliyesi'ndeki eylem ve seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

'ÖNDER APO BÜYÜK BİR HAMLE BAŞLATTI'

Bayık, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 28 Şubat ve Newroz'da büyük bir siyasi hamle başlattığına dikkat çekerek, bu hamlenin Türkiye gündemini belirlediğini, tüm tartışmaların bu konu ekseninde yürütüldüğünü belirtti. Bayık, "Önderlik, PKK ve Kürtler konusunda önceden oluşan algı olumlu anlamda değişmeye başladı. Yine bu süreç uluslararası alanda da yankı yarattı. Dünya basını bu sürece geniş bir yer ayırdı. Yani Türkiye ve dünyada bu süreç oldukça tartışıldı. Bu durum öncelikle HDP ve demokrasi güçlerine hizmet etti. Çünkü Türkiye'de seçim var ve bu güçlerin eli güçlendi" dedi.

'SÜRECİN ETKİSİNİ KIRMAK VE ALEVİLERİ ETKİLEMEK İÇİN...'

Ancak bazı güçlerin sürecin bu şekilde devam etmesi durumunda zarar göreceklerini düşündüklerini vurgulayan ve Çağlayan Adliyesi'nde yaşananları işaret eden Bayık, şunları kaydetti:

"(...) Bunun önünü almak ve gündemi değiştirmek için bu eylemi gündeme koydular. Bu eylemle oluşan gündemi değiştirmeye ve Önder Apo'nun başlattığı sürecin etkisini kırmaya, toplumu, özellikle Alevi toplumunu etkilemesini önlemek için bu eylemi devreye koydular. HDP ve demokrasi güçlerinin güçlenmesini engellemek için Çağlayan eylemi organize edildi. Bu demokrasi güçlerinin ve sol hareketlerin hizmetine değil. AKP'nin hizmetine giriyor. Eğer Çağlayan olayı olmasaydı AKP'nin oyları daha da düşecekti. Bunu fark ettiler. Nasıl önünü alacaklarını hesapladılar. Çağlayan eylemi tam olarak AKP'nin işine yaradı. Bunu kullanıp gündem yapmak istediler. 'İç Güvenlik Yasası'nı da bu şekilde meşru ve haklı göstermeye çalıştılar. Kısmen de başaralı oldular. AKP bu eylemden bu şekilde faydalanmak istedi."

'AKP İLE CHP BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR'

AKP'nin Alevi toplumunun HDP'ye değil CHP'ye oy vermesini istediğine dikkat çeken Bayık, "Bu şekilde propaganda yapıyor. Çünkü Aleviler HDP'ye oy verir ve baraj geçerse AKP seçimlerde hedefine ulaşmış olacak. Ama HDP barajı geçerse hedeflerine ulaşamaz. Çağlayan eylemini de bu şekilde kullanmaya çalışıyor" diye ekledi.

CHP'nin de Alevilerin oylarını toplamak istediğini ve AKP ile CHP'nin bu anlamda birbirilerini tamamladıklarını ifade eden Bayık, "Ortak amaçları Alevilerin HDP'ye oy vermesini önlemek. Bir şekilde ittifak yapmışlar gibi. Her iki parti Alevilerin HDP'ye oy vermemesini kendi çıkarlarına görüyorlar. Bu şekilde derin bir çalışma söz konusu" dedi.

'GECE GÜNDÜZ SEÇİM BAŞARISI İÇİN ÇALIŞILMALI'

Bayık, seçim çalışmasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"HDP çatısı altında seçime katılanların el ele vermesi ve başarması gerekiyor. Bu sadece seçimleri kazanmak değil. Bu kimliğini, özgürlüğünü kazanmaktır. Türkiye'de özgürlüğünü kazanmaktır. Ortadoğu'yu demokratikleştirme hamlesine hizmet edecektir. Listeye giren ve girmeyen herkes bir nefer gibi çalışmalıdır. Eğer HDP kazanırsa demokrasi güçleri, sol hareketler, gerçek müslümanlar kazanacaktır. Her inanç ve halk kazanacaktır. Bundan dolayı bir seferberlik gibi çalışılmalıdır.


Demokrasi ve özgürlük mücadelesi yapanların artık adaylara, yerellere ilişkin tartışmalara son vermesi lazımdır. Herkes belirlenen adayın yanında olmalıdır. HDP'nin başarısı için gece gündüz çalışmalıdır. Herkese kazandıracak olan budur. Eğer sorunların çözümünü istiyorsak o zaman HDP'nin başarısı için her şeyi yapmalıyız." ANF

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER