Barış için sokağa!

Barış Bloku, ‘AKP Savaş İstiyor, Barışı Biz İnşa Edeceğiz’ sloganıyla yarın saat 17.00’de İstanbul Bakırköy’de miting düzenliyor.

Barış için sokağa!
 Barış Bloku bileşenleri, AKP’nin savaş politikalarına, asker ve gerilla ölümlerine, baskılara “artık yeter” diyen herkesi mitinge katılmaya çağırdı. İstanbul’la aynı anda Ankara başta olmak üzere birçok ilde barış eylemleri ve mitingleri düzenlenecek.

Her geçen gün artan ölümlere, geçici AKP Hükümeti’nin Suriye ve Türkiye içindeki savaş konseptine karşı, barışı savunanlar yarın Bakırköy Halk pazarında buluşacak. Barış Bloku’nun çağrısıyla saat 17.00’de yapılacak mitingin ana sloganı ‘AKP Savaş İstiyor, Barışı Biz İnşa Edeceğiz.’ Mitingde, hiçbir kurum kendi flaması ya da bayrağını kullanmayacak ve sadece mavi beyaz, üzerinde Barış Bloku logosunun yer aldığı pankartlar yer alacak.

Günlerdir İstanbul’un dört bir yanında miting çalışmaları yürüten Barış Bloku bileşenleri dün birçok ilçede halka bildiri dağıtarak mitinge katılım çağrısı yapatı. Beşiktaş, Taksim, Kartal gibi ilçelerde yapılan dağıtımlara halk yoğun ilgi gösterdi. Kadıköy’de ise blok bileşenleri ‘barış için 100 bin imza’ kampanyası başlatarak mitinge katılım çağrısı yaptı.

ANKARA DA BARIŞ İÇİN BULUŞUYOR

Ankara Barış Bloku da barış için sokağa çıkıyor. İstanbul’da gerçekleşecek barış mitingiyle eş zamanlı olarak yarın Sakarya Caddesi’nde barış talebiyle etkinlik yapılacak. CHP ve HDP vekillerine de katılım için çağrı yapan Blok, CHP Ankara İl örgütüyle eyleme katılım için görüşme gerçekleştirdi. Genişleme çalışmalarını sürdüren Blok, Ankaralılara saat:17.00’de Sakarya Meydanı’nda gerçekleşecek ‘Barış için buluşuyoruz’ etkinliğine katılım çağrısı yaptı. Blok, “Barış şemsiyesi altında herkese yer var” diyerek, herkesi barış sesini yükseltmek için etkinliğe katılmaya çağırıyor. Etkinlikte Sakarya Caddesi’nde barış ağacı oluşturularak, barış talepleri ağaca asılacak. Etkinlikte Suruç’ta yaşamını yitirenlerin resimleri de taşınacak. Ayrıca insanlardan oluşan barış sembolü oluşturularak, barış türküleri söylenecek.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER