YÜTSO Heyeti, Esendere-Sero Kapısıyla İlgili Konuları Urumiye Başkonsolosu Adil Cüneyit Akbal İle Görüştüler

YÜTSO Heyeti, Esendere-Sero Kapısıyla İlgili Konuları Urumiye Başkonsolosu Adil Cüneyit Akbal İle Görüştüler

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir öncülüğünde 35 kişilik heyet, Esendere Sınır Kapısı'nda yaşanan sorun ve sıkıntıları Urumiye Başkonsolosu Adil Cüneyit Akbal’a taşıyarak en aza indirgemek için heyetler arası bir görüşme gerçekleştirdiler. 

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) öncülüğünde 35 kişilik heyet bir dizi temaslarda bulunmak üzere İran'ın Urumiye kentine gitti.

İran’a geçen 35 kişilik YÜTSO heyeti ilk olarak kardeş oda olan Urumiye Ticaret Sanayi Maden ve Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti. Ardından Türkiye’yi temsil eden Urumiye Başkonsolosu Adil Cüneyit Akbal makamında ziyaret edildi.

Türkiye ve İran açısından önemli bir ticaret hacmine sahip olan Esendere ve Sero gümrük kapılarında yaşanan sıkıntı ve sorunların çok olduğuna dikkat çeken heyet bu sıkıntıların en aza indirgenmesi için Başkonsolos Akbal ile istişarelerde bulundular.

Başkonsolos Akbal, sıkıntıların farkında olduklarını ve en kısa sürede bu sorunları gidermek için Türkiye ve İran yetkilileriyle kapsamlı görüşmeler gerçekleştireceklerini belirttiler.

Burada bir süre görüşme yapan YÜTSO Heyeti daha sonra Urumiye Başkonsolosu Adil Cüneyit Akbal’ın eşliğinde yeni Başkonsolosluk binasını gezdiler.

Başkonsolos Akbal,  makamında ziyarette bulunan YÜTSO heyetine nazik ziyaretleri için teşekkür etti.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir öncülüğünde 35 kişilik Heyet, Urumiye kentinde çeşitli ziyaretlerini sürdürdüler.

İki ülkenin ticaret boyutunu üst seviyeye çıkarmak ve yaşanan sıkıntıları en aza indirgemek için Başkonsolosu Adil Cüneyit Akbal’la görüştüklerini belirten Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, “Esendere-Sero Sınır Kapısı 2 ülke için çok önemli bir yer yere sahiptir. Biz de Urumiye Başkonsolosu Sayın Adil Cüneyit Akbal’la görüşmelerimizin ardından Başkonsolosumuzu ziyaret ettik. Yaptığımız görüşmelerin iki ülke için ticari boyutu inşallah çok güzel olacaktır” dedi.

İran programına, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, YÜTSO Kurul Üyeleri Abdulgafur Çelikbaş, Necati İrinç, Kasım Çiftçi, Zeki Gürdal, Ali Yiğit, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Saime Mengeş, Hakkari Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin , Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Atilla Yiğit, Eski Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabih Kayhan, İş adamı Orhan Kaya, İş adamı Taner Baskın,  İş Adamı Hamit Tutan, İş Adamı Lokman Turgut, İş adamı Seyhan Örbeyi, İş adamı Fani Pala, İş Adamı Hacı Güven, Rıza Güven, Yüksekova Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Başkanı Bahar Sağkol, Yüksekova Destar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden Cem İnce, İç Mimar Dilara Öner, Yüksekova Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifin üyesi Hayat Mert katıldı. 


 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2024, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER