Yüksekova’da Vatandaşlar Mevlid Kandili İçin Camileri Doldurdu: Vatandaşlara Şerbet Dağıtıldı

Yüksekova’da Vatandaşlar Mevlid Kandili İçin Camileri Doldurdu: Vatandaşlara Şerbet Dağıtıldı

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed (S.A.V)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili için Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar camilere akın ederken, cami çıkışı vatandaşlara şerbet dağıtıldı.

Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili, tüm Türkiye’de olduğu gibi Yüksekova ilçesinde de büyük çoşkuyla idrak edildi.

Yüksekova Cengiz Topel Caddesi üzerinde yer alan Esnaflar Camisi'nde düzenlenen Mevlit Kandili programına ilçe müftülük görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti sunumu ve ilahi dinletisinin ardından Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif okundu.

"ALLAH HERKESİN DUALARINI KABUL ETSİN"

"Sevgili Peygamberimizi sadece böyle günlerde değil her zaman hatırlayalım" diyen Yüksekova Esnaflar Camisi İmamı Halil Akdoğan, "Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem yeryüzüne teşrif etti. Bugün vesilesiyle mevlid gecesinde birarada bulunuyoruz. Tüm Yüksekovalı kardeşlerimizin Mevlid Kandili’ni ve Mevlid-i Nebi tebrik ediyor, ilçemizde, ülkemizde ve tüm İslam aleminde Efendimiz’in sevgi ve muhabbetinin yaşanmasına vesile kılmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Cami çıkışı vatandaşlarımıza özel yaptığımız şerbeti dağıttık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2024, 22:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER