Yüksekova’da Kadınlar Elbirliğiyle Yonca Tohumu Eleme ve Ayıklama Çalışmasını Yapıyor

Yüksekova’da Kadınlar Elbirliğiyle Yonca Tohumu Eleme ve Ayıklama Çalışmasını Yapıyor

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinin Bulgurlu (NAVDİYAN) köyünde harman yerinde kadın çiftçiler eski usul yonca tohumu eleme ve ayıklama çalışması yaparak kış hazırlıkları sürdürüyor.

İlkbaharda kadın çiftçilerin büyük emekleriyle toprağa verdikleri ürünler yetişirken, sonbahara gelinmesiyle beraber kış hazırlıklarına başladılar.

Yüksekova’da ilkbaharda kadınların eliyle ekilen yonca iyi bir şekilde yetişmeye başladı.


Sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte tarlalarda kış hazorlıkları sürüyor; alınan yoncalar eski gelenekle harman yerine getirildi.

Biraraya gelen çiftçi kadınlar toplandıkları alanda büyük emek vererek yonca tohumu eleme ve ayıklamasını yaptılar.

Eleme ve ayıklamadan sonra kadınlar yanlarında taşıdıkları torbalara tohumları dolduruyorlar, arta kalanı ise civar köylere satışını yapıyorlar.

"KADIN ÇİFTÇİLERİMİZİN EMEKLERİ BÜYÜK"

Kadın çiftçileri harman yerinde ziyaret eden Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, büyük emek veren kadınları tebrik ederek, bereketli bir sene olması dileğinde bulundu.

"TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN İŞİMİZİ YAPIYORUZ"
Geleneğimizi sürdürüyoruz diyen Çifçilerden Şükran Şener, “İlkbaharda köyümüzde ekimini yaptığımız yoncanın hasadına başladık. Malum büyük zahmet ve uğraşlarla ekimini yaptırmıştık. Çok şükür ki iyi verim aldık. Köy kadınlarımızla köy alanında toplanarak atalarımızdan kalan gelenekle yapıyoruz bu işi. Tüm zorluklara rağmen iyi bir iş çıkartıyoruz. Bugün köyümüzde bizleri ziyaret eden Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit Bey'e de teşekkür ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2024, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER