Yüksekova’da Ekiplerin Zorlu Mesaisi: 2 Bin Rakımda Aşılama ve Küpeleme Çalışması

Yüksekova’da Ekiplerin Zorlu Mesaisi: 2 Bin Rakımda Aşılama ve Küpeleme Çalışması

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ - (ÖZEL) 

Yüksekova ilçesinin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri 2 bin rakımda dağ, taş, tepe demeden Küpeleme ve Aşılama çalışmasını yaparken, dağdan dağa yürümeleri ise işlerinin zorluğunu gözler önüne serdi.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri her hafta olduğu gibi bu hafta da köy köy, mezra mezra gezerek çiftçilerin yanında olmaya devam ediyorlar.

İlçeye 37 kilometre uzaklıkta bulunan Salkımlı (NIZIRAN) Köyü'ndeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda küpeleme ve aşılama çalışmaları için çalışma başlattılar.

Ekipler yayla ve meralarda gezerek küpeleme ve aşılama çalışmaları yaparken, veteriner hekimler tarafından yürütülen programlı aşılama ve tanımlama çalışmaları kapsamında köydeki 1500 küçükbaş hayvana çiçek aşısı uygulandı.

Ekiplerin zorlu çalışmalarını 2 bin rakımda yerinde inceleyen Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, bu çalışmalarından ötürü ekipleri tebrik etti ve tüm çiftçilere bereketli bir sene diledi.

"Köy köy, mezra mezra gezerek çiftçinin yanında oluyoruz"

Çiftçilere hizmet etmek için köy köy gezdiklerini belirten  Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, “İlçeye 37 kilometre uzaklıkta yer alan Salkımlı Köyü'ne geldik. Teknik personellerimizle beraber 2 bin rakımda bulunan bu köyümüzde küçük ve büyükbaş hayvanların aşılama ve küpeleme çalışmalarımı yaptık. Burada toplamda 1500 küçükbaş hayvan bulunmakta. Ayrıca ekiplerimiz de çiçek aşısını yapmaktadır. Biz de bütün bu çalılmaları yerinde inceledik ve ekiplerimize kolaylıklar diledik. Gördüğünüz gibi zorlu şartlara rağmen çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarımızın ardı arkası kesilmeden devam edecek inşallah. Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her çiftçinin olacağız. Bütün çiftçilerimize bereketli bir sene diliyoruz” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2024, 01:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER