Yüksekova Esenyurt Mahallesi Yeni Bir Yola Kavuştu

Yüksekova Esenyurt Mahallesi Yeni Bir Yola Kavuştu

ESAD TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL 

Yüksekova ilçesinin Esenyurt mahalle sakinlerinin talepleri sonucunda Esenyurt Mahalle Muhtarı Sezai Açıkel’in girişimleriyle Yüksekova Belediyesi tarafından mahalleye yeni yol açma çalışmalarına başlandı.

Yüksekova Belediyesi tarafından çeşitli mahallelerde yol açma çalışmaları ve çevre düzenlemesi çalışmaları sürdürülüyor.

Esenyurt Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda ve Esenyurt Mahalle Muhtarı Sezai Açıkel’in girişimleriyle Yüksekova Belediyesi tarafından yeni yol açma çalışmalarına başlandı.

Yüksekova Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından koordineli yürütülen yol çalışmasına iş makinelerinin sahaya girmesiyle hızlandırıldı.

Bu kapsamda, ilk etapta 650 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde yol hizmete girmesiyle toplam 3 kilometre yol tamamen bitmiş olacak.

“AMACIMIZ HİÇ BİR MAHALLE YOLSUZ VE ASFALTSIZ KALMAMASIDIR”

Çalışmaların sürdüğü bölgeye gelen Yüksekova Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan İşbilir, yol çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.

Yaşanabilir bir Yüksekova için çalıştıklarını belirten Başkan İhsan İşbilir, "Esenyurt ve Esentepe mahallesinde yol sorunu var. Bizler de Yüksekova Belediyesi olarak mahallelerde yeni yollar açmak için çalışmalar başlattık. Vatandaşlarımız bu yolun açılması için epeyce müracaatta bulunmuşlar. Biz de çalışmalarımıza hız vererek onlar için devreye girdik. Bu mahallemizde yol sorunlarını bitireceğiz. Gelecek sene de bu yolları asfaltlama çalışmaları için çalışacağız inşallah. Tek derdimiz hiç bir yolu asfaltsız bırakmamak olacak” dedi.

“BİZ MAHALLEMİZE SÖZ VERDİK TÜM HİZMETLERİ GETİRECEĞİMİZE”

Mahalle sakinleri istedi biz onları için aracı olup yollarımızın açması için devreye girdiğini belirten Esenyurt Mahallesi Muhtarı Sezai Açıkel, “Özellikle bu açılmayan yollar vatandaşlarımız için sorun  teşkil etmektedir. Biz de iki mahallemizin sakinleri adına belediyemizin yolları açması için girişimlerde bulunduk. Sağolsun belediyemiz devreye girdi ve 50 yıldır açılması beklenen yol için çalışmalara başlandı. Mahalle sakinlerimize verdiğimiz sözleri bir bir gerçekleştireceğiz inşallah. Bize bu güzel hizmetleri sunan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanlarına ve personellerine teşekkür ediyoruz mahallemiz sakinleri adına” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2024, 16:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dilan macit
Dilan macit - 3 ay Önce

Sezai açıkel muhtarımızı en içten dileklerimle kutlarım. Muhtar olmadan önce de mahalle sakinlerinin her türlü derdine koşan ve çözüm üreten saygın bir kişidir kendisi. Eminim ki çok daha iyi işler başaracaktır

Nazım kağan
Nazım kağan - 3 ay Önce

Yol millet için yapılıyor fakat mağdur olan vatandaşlar ne olacak muhtar bey 500 metrekare arasama haksız olarak yol yaptınız sizi ve o mahalle sakinlerini Allah'a havale ediyorum. O mahalle sakinlerinden biri belediye başkanın yanında bana diyor yol actiracagim biliyon ben kimim sen kimsin sorduğumdan Hakkari AKP il başkanın yigeniyim bu yol actiracagim kimse engel olamaz dedi hala güçlü olan yaşıyor bu ülkede

SIRADAKİ HABER