Yüksekova Doski Aşireti'nin Görkemli Festivali: 300 Koyun Kesildi, 20 Bin Kişi Katıldı

Yüksekova Doski Aşireti'nin Görkemli Festivali: 300 Koyun Kesildi, 20 Bin Kişi Katıldı

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinin büyük aşiretlerinden biri olan Doski Aşireti mensuplarının organize ettiği görkemli festivali için 300 koyun kesildi. Festivale 20 Binden fazla kişi katılırken, Irak ve İran’dan misafirler akın etti.

Hem Hakkari hem de Irak’ın büyük aşiretlerinden olan Doski Aşireti mensupları 'Doski Aşireti Gençlik Festivali’ni düzenledi.

İlçede ilk kez bir aşiret festival organize ederken, yoğun katılım ise dikkat çekti.

Yüksekova ilçesenin Bulaklı (MEMKAN) Köyü'nde düzenlenen Gençlik Festivali'ne Türkiye'nin farklı şehirlerinden insanlar katılırken, Irak, İran ve farklı Avrupa ülkelerinden de birçok insan festival için Yüksekova'ya geldi. 

Festivalin yapıldığı alana sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar gelirken,  festival alanı Doski Aşireti'ne ait flamalarla donatıldı, renkli görüntüler oluştu.

Hakkari Eski Milletvekili ve Doski Aşiret Lideri Esat Canan’ın festival alanına girişi büyük bir çoşkuyla karşılanırken, kalabalık kitle ardından halay çekerek doyasıya eğlendi.

Ayrıca festivale katılan vatandaşlar yeşil çimlerin üzerine çadırlar kurup aileleriyle aynı ortamda piknik de yaptılar.

"GÜN BİRLİK BERABERLİK GÜNÜDÜR"

"Bu görkemli festival tüm aşiretlere örnek olacak" diyen Hakkari Eski Milletvekili ve Doski Aşireti Lideri Esat Canan, “Bu güzel ve görkemli festivali Doski Aşireti gençleri düzenledi. Bu festival tüm Hakkari halkının huzuru ve mutluluğu için yapıldı. Bu festivalin barış ve kardeşliğe giden yolda çok güzel bir etkinlik olduğunu söyleyebiliriz. Umudumuz odur ki Yüksekova’mız için hayırlara vesile olsun. Aşiretimize mensup olan insanlar biraraya gelmeyi ve tanışmayı çok istiyordu. Bu anlamda bu festival çok olumlu, çok güzel sonuçlata şahitlik edecektir. Festivalimiz tüm halkımıza ve tüm aşiret mensuplarımıza hayırlı olsun. Doski Aşireti amacımız bu ülkede ve bölgede yaşayan herkesle birlik ve beraberlik içinde yaşamak ve onlara dostluk elini uzatmaktır” dedi.

"20 BİN KİŞİ FESTİVALİMİZE KATILDI"

Doski aşiret büyüklerinden Kerem Özcanan, “Doski aşiretinin görkemli festivali için gerek yurtdışı gerek yurt içinden çok sayıda misafirimiz geldi. Hepsine teşekkür ediyoruz. Festival öncesi 300 koyun kesildi. Gördüğünüz gibi bugün bu alanda 20 Binden fazla aşiret mensubumuz bulunmaktadır. Bugün çok mutlu ve heyecanlıyız. Çünkü Yüksekova’da ilk kez bu büyüklükte bir festival yapıldı. Tek bir amacımız var, o da bölgenin huzuru ve kardeşliğini pekiştirmek. Bizi bu güzel günde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz, minnettarız” ifadelerini kullandı.

"FESTİVAL KARDEŞLİĞİN ADIMIDIR"

Doski Aşiretin Kanaat Önderlerinden Salih Orbay, “Hepimiz bu memlekette kardeşiz ve öylede olacak. Bu festival birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yapıldı Buda her kesim için çok iyi oldu çünkü Doskiler herkesle kardeş. Herkesten isteğim asla hiç bir kavgaya bulaşmamaları. Doskiler hep medeniyet içerisinde yaşadı hepte öyle kalacak. Şimdiden hepinize hayırlı olsun” Şeklinde konuştu.

"EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Av.Mehmet Salih Çobanoğlu, "Bügün burada birlikteliğin gücünü doğrulayan bir etkinliğin içindeyiz. İnsanların coşkusu ortama renk kattı ve ses getirdi daha sonraki zamanlarda çok daha kapsayıcını etkinliklerin temelidir bu festival, emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.





Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2024, 23:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER