Yüksekova'da yolun ortasında korkuluksuz kanal tehlike saçıyor

Yüksekova'da yolun ortasında korkuluksuz kanal tehlike saçıyor

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin Esentepe mahallesinde bulunan Pizok TOKİ evlerine giden yolun ortasında yer alan korkuluksuz kanal tehlike saçarken, bölgede inceleme yapan Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Vedat Çoğaç, yetkililerden acilen önlem alınmasını istedi.

İlçeye bağlı Esentepe Mahallesi'nde 7 yıl önce yapılan Pizok TOKİ yolunun ortasında korkuluksuz kalan kanal, sürücülerin korkulu rüyası haline geldi.

Bölgede TOKİ konutlarının sahiplerine teslim edilmesiyle beraber trafiğe açılan yolun ortasında kalan kanal kenarında herhangi bir bariyer veya korkulukların bulunmaması tehlike oluştururken, sürücüler ise bu duruma tepki gösterdi. 

Yolda incelemeler yapan Başkan Çoğaç, yolun ortasına acilen korkulukların yapılması çağrısında bulundu.

"Hiç bir ölüm yaşanmadan önlem alın" diyen Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “Pizok deresinde çalışmalar 2020 yılında yapılmıştı. O ğünden beridir hâlâ otokorkulukları takılmadı. Şu an 2024’deyiz ama hâlâ otokorkuluk veya bariyer sistemi yapılmadı. Kanalın kenarlarının açık olmasından ötürü çok sayıda kaza da meydana geldi. Yolun yokuşlu ve kışın da yolların buzlu olmasıyla beraber bu yol sürücülerin korkulu rüyası haline geliyor. Trafiğin çok yoğun olduğu böylesine bir yol hâlâ gözden geçilmedi. Vali Bey'in koordinasyon toplantısında da dile getirmiştik. Kesinlikle ciddi bir takip olması gerekmektedir. İvedikle yetkililer buranın sağlı-sollu etrafına acilen otokorkulukları yapmalıdır. Allah korusun burada daha feci kazalar da meydana gelebilir. Buradan sayın valimize rica da buluyoruz, hiç bir canımız gitmeden önlem alınsın bu yol için. Kısa sürede bu sorunumuz da halledilir inşallah” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2024, 06:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER