Yer Yüksekova Pizok TOKi Evleri: Çocuk parkını kırmaktan beter ettiler

Yer Yüksekova Pizok TOKi Evleri: Çocuk parkını kırmaktan beter ettiler

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL


Yüksekova ilçesinin Esenyurt Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkı kişi ve kişilerce zarar verilirken, park içinde bulunan çardağın üst kısmını tamamen kırdılar.

4 yıl önce TOKİ daire başkanlığında anahtar teslim yapılmasıyla binlerce vatandaşlar evlerine kavuşmuştu. 

Bu Toki Küme Evleri'lerinin aralarında yapılan çocuk parkları, aileler çocukları için dinlenme, eğlenme ve güzel vakit geçirecekleri yaşam alanlarını sağlarken, bazı kişi veya kişilerce bu parklara büyük ölçüde zarar verildi.

Özellikle çocukların oynadığı parktaki malzemeler kırılırken, ailelerin dinlenmesi için yapılan çardağın üs kısmı ise tamamen tahrip edildi. 

Bununla beraber logar kapaklarını da söküp götürdüler.

Durumu fark eden bina sakinleri duruma tepki gösterdi ve yetkililere haber verdi.

“BU YAPILANLAR AHLAKSIZLIK VE VİCDANSIZLIKTIR”

Bu konu hakkında açıklamalarda bulunan 2. Etap Toki Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Metin, "Bu yıkık dökük manzara kabul edilecek bir durum değildir" dedi. Konuşmasının devamında Metin, “Malum 4 yıl önce buraya taşındık ve bu parkların hepsi de çok güzel yapılmış bir durumda idi. Aileler ile çocuklar için doğal yaşam alanları olarak kurulmuştu bu parklar. Fakat bazı kişi veya kişiler tarafından böyle birşey yapılmış, her tarafı kırıp dökmüşler. O güzelim çocuk parkını kırmışlar, yerdeki parkeleri kırmışlar ve hatta hata ailelerin dinlemesi için yapılan çardağın üs kısmını tamamen kırarak içindeki demirleri almışlar. Bina sakinleri olarak buraya kamera ve binaların etrafını kapatmak için duvar örülmesini istiyoruz. Bu manzara bizi derinden üzmüştür. Burada bu tür olaylar bir daha yaşanmaz inşallah” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2024, 07:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Esnaf
Esnaf - 2 ay Önce

Kameralardan bakıp cezalandırılmalı hatta ailelerine yaptırılmalı. Lütfen şikayette bulunun.

Fazıl akbulak
Fazıl akbulak - 2 ay Önce

Kırıp döken yok işçiliği kötü buraya kadar dayandı

Yüksekova cumhuriyet
Yüksekova cumhuriyet - 2 ay Önce

Yünetim halktan aylık para alıyor.niye kontrol etmiyor.bozuk parkları onarılabilir.belediye halk seçti belediye işin takipçisi olsun..hep pizok TOKİ hemde bajirgeh TOKİ park alanlarini takip etsin..sonunda o belediye ye oy verdiniz

SIRADAKİ HABER