Polisin kovaladığı çocuk 7'nci kattan düşerek can verdi

Diyarbakır'da gençlerin protesto gösterisine saldıran polisin kovalaması sonucu 11 yaşındaki Beytullah Aydın, sığındığı apartmanın 7'nci katından düşerek yaşamını yitirdi.

Polisin kovaladığı çocuk 7'nci kattan düşerek can verdi
 Diyarbakır Bağlar ilçesi Öğretmenler Caddesi üzerinde polisin saldırısından kaçan 11 yaşındaki Beytullah Aydın, sığındığı bir apartmanın 7. katından düşerek yaşamını yitirdi.

DİHA'nın edindiği bilgilere göre, hava saldırısını ve gözaltı operasyonlarını protesto eden gençlere polis saldırdı. Saldırıdan sonra polisin kovaladığı Aydın ile birlikte 3 çocuk, Öğretmenler Caddesi üzerindeki Değirmen Apartmanı'na sığındı. Polisin saldırısından kaçan Aydın, arkadaşlarıyla birlikte apartmanın 7. katına çıkıp diğer apartmanın damına geçmeye çalışırken, apartman boşluğuna düşüp yaşamını yitirdi.

GÖRGÜ TANIĞI ÇOCUK ANLATTI

Değirmen Apartmanı'nda oturan M.B. (14) adındaki çocuk, yüksek bir sesin gelmesiyle evden koşarak çıktığını belirterek, şöyle konuştu: "Yüksek sesten kaynaklı çok korktum. Sonra baktım binadan sesler geliyordu. Yaşamını yitiren çocuğun arkadaşları 'Beytullah uyan' diyorlardı. Kömürlüğün anahtarını bulup, kömürlüğü açtım ve komşulara haber verip 'Gelin çocuğu çıkartalım' dedim. Çocuğun her tarafı kan içindeydi. Vücudu ve her tarafı yamulmuştu. Kaldırmaya çalıştım çok ağırdı kaldıramadım. Sonra üst komşumuzu çağırdım. Sonra çocuğu kucağıma alınca bir kere nefes alıp verdi ve sonra hiç almadı. Nabzı ve kalbi hiç atmıyordu. Sonradan olay araştırma ekipleri geldi. Ama yoğun gazdan dolayı inceleme yapamayıp hemen gittiler."/Evrensel

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 01:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER