Parti yöneticisi kafasına çuval geçirilip kaçırıldı

EMEP Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi Kadir Örnek, dün Sincan'da 4 kişi tarafından kafasına çuval geçirilip, plakasız bir araçla kaçırıldı. Kaçırıldıktan 1,5 saat sonra serbest ise bırakıldı. Örnek, kafasına geçirilen çuval nedeniyle kim olduklarını göremediği kişiler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Parti yöneticisi kafasına çuval geçirilip kaçırıldı
Ankara'da 90'lı yıllarda rastlanan bir kaçırılma olayı yaşandı. EMEP Ankara İl Yöneticisi Kadir Örnek, dün güpe gündüz sokak ortasında kaçırıldı. Sabah saat 10.30 sıralarında Sincan'daki evinin bulunduğu sokakta yürürken 4 kişi tarafından kafasına çuval geçirilen Örnek, zorla plakası kapatılmış Hyundai marka beyaz renkli bir araca bindirilerek kaçırıldı. Yaklaşık 1.5 saat boyunca başındaki çuvalı çıkarmadan araçla dolaştıran şahıslar, tehdit ettikleri Örnek'i daha sonra Şentepe Kayalar mevkiinde serbest bıraktı.
Kaçırılıp, serbest bırakılan Örnek için partinin Ankara'daki Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapıldı. 
Arkadaşları Örnek'in başındaki çuval sebebiyle kendisini kaçıranları göremediğini ama aracın Hyundai model beyaz renkli plakasız bir araç olduğunu tespit ettiğini belirten EMEP Ankara İl Başkanı İlke Işık, kendisini kaçıran kişilerin Örnek'e "Bir daha Sincan'a gelme" tehdidinde bulunduğunu paylaştı.

Sürekli tehdit ve baskılara uğradıklarını belirten Işık, daha öncede de il yöneticilerinden birinin benzer bir şekilde saldırıya maruz kaldığını ve 4 kişi tarafından yolu kesilerek, tehdit edildiğini söyledi. 
Metal işçilerinin grev süreci ile başlayan saldırıların, Türk Metal Sendikası ile ilişkili kişi veya kişiler yapıldığı kuşkusunu doğurduğunu dile getiren Işık, bunu da "İşçi sınıfını örgütlemeyi ve iktidarını hedefleyen partimiz, doğal olarak bu süreçte işçi ve emekçilerle görüşlerini paylaşmış, onlarla beraber olmuştur. Son dönemde metal işçilerinin grev süreci ile başlayan bu saldırılar Türk Metal Sendikası ile ilişkili kişi ve kişiler olması kuşkusunu doğurmaktadır" sözleriyle dile getirdi.
Işıkj, kaçırılan yöneticilerinin de Sincan ilçesinde işçilerin sendikalaşma ve emek mücadelesine yönelik çalışma yürüttüğünü belirtti. 
Olaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirten Işık, olayın faillerinin yakalanması konusunda ısrarcı olacaklarının altını çizdi. 
Toros gitti yerine plakasız araçlar geldi!
Örnek'in kaçırılma olayında görüldüğü gibi seçim döneminde yeniden dikkat çekmeye başlayan plakasız araçların, 90'lı yılların uygulamalarını anımsatan yöntemler için kullanılması kaygıya neden oldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER