VEHBİ ÇORUH/YAZDI
Yazar Vehbi Çoruh 'Memleket Hizmete Aç' adlı yazısını okuyucuları için yayınladı.
YAZARIN YAZISI ŞÖYLE:
''Öncelikle seçilmiş olan belediye eş başkan adaylarımızı tebrik eder ve görev sürelerinde kendilerine başarılar diliyoruz.
Seçimden bu yana yaklaşık bir ay gibi bir süreyi geride bıraktık. Yüksekova'da yerel seçimlerde nasıl sonuçlanacağı belli gibiydi. Nitekim bu bilinenin aksi bir durumu söz konusu olmadı.
Elde edilen başarının mimarlarından biri de sandığa giden Yüksekovalı seçmenlerdir. Burada seçmenin hakkını teslim etmek gerekiyor.
İlk başlarda yapılan kutlamalar, dozu biraz kaçırmış nitelikteydi. Bayram arifesine denk gelmesi esnafımızı hayli zor durumda bıraktı. Temennimiz odur ki bundan sonraki süreçlerde ne olursa olsun biraz daha sağ duyulu davranmak, sağa sola taşkınlık yaratmadan, kamu malına zarar vermeden, daha makul bir şekilde ve demokrasiye yakışır bir biçimde sevinçlerinizi dile getirmenizdir.
Sizlere oy vermiş çarşı esnafının, işinde gücünde çalışan, mahallerde oturan ve günlük yaşantısını sürdüren, aynı şekilde köylerde oturan bütün bu vatandaşların oylarıyla sizler oraya makama seçildiniz. Bu halk sizlerden büyük bir beklenti içerisindedir. Büyük hizmetler beklemektedir. Bu anlamda hem sizin arkanızda duran hem de sizden hizmet bekleyen büyük bir kitle var.
Memleketin yararına çözüme kavuşturulması gereken sorunlar bir hayli fazla ve ağır. Bu ağır sorunlara cevap olmak elzem bir hadisedir.
Yerel yönetimlerin, hizmet odaklı olmaları gerektiğini sizler de bizler de çok iyi biliyoruz. Belediyecilik anlayışı nasıldır? Neler yapılmalı? Geçmişteki belediye yönetimlerine istinaden yapacağınız yeni icraatlarla nasıl bir örneklik teşkil edebilirsiniz? Bu sorular üzerine iyi düşünülmelidir.
Gençlerimizin sizden yana bir beklenti içerisindedir. İş olanaklarının kısıtlı ya da olmadığı bir memlekette Belediye Eş Başkanları olarak bu gençler için nasıl bir projeniz ve istihdam girişimleriniz olacak? Evet, şu an bunlar için kaynak kısıtlı görülmektedir. Ancak yeni yönetimin de bir şekilde Yüksekovamız ve gençlerimiz için kaynak yaratması bir zorunluluk arz etmektedir.
Ayrıca memlekette aşırı yağışlardan sonra yağmur sularının birikmesi sonrasında kanalizasyon hatlarının yetersiz olduğu görülmüştür. Gelecekte büyük su tașkınlarının yaşanmaması için belediye eş başkanlarımızın önlerinde nasıl bir yol haritası var?
Tarım alanları bizzat tarım alanı olarak kullanılmalıdır. Buraları imar yeri olarak kullanmak, imara açtırmak, hangi akla, hangi mantığa sığar. Yeni yönetim olarak bu konuda bir çalışmanız olacak mı?
Bizlere reva görülen; dere yatağından getirilen kumla, sözde bizim caddelerimizde, sokaklarımızda stabilize olarak kullanılan bu çağ dışı uygulamadan ne zaman kurtulacağız? İçme suyu olarak kullanılan baraj suyunun çevresi pekte hijyenik görünmemektedir. Buna nasıl bir önlem almayı düşünüyorsunuz? Cengiz Topel caddesi olarak bildiğimiz çarşı merkezinin daha güzel bir görüntüye sahip olması için bir çalışmalarınız neler olacak?
Şu gerçeği de göz ardı etmemek gerekiyor; bir önceki dönemdeki yönetimin Belediyeyi 50 yıllık borç altında bırakması, memlekette yaşayan her bir bireyin geleceğini ipotek altında bırakması adil olmadığı gibi etik de değildir.
İlerleyen zamanlarda Yüksekova'da hizmet olarak ne gibi çalışmaların ve yeniliklerin olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz.''
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2024, 07:26