Lüks arabasıyla hız yaparken çiçekçiye çarpıp kaçan Murathan Öztürk hâlâ yakalanmıyor

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz’da tezgahı başındaki Çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı ezip kaçan Murathan Öztürk, hakkında yakalama ve arama kararı olmasına rağmen 2 aydır bulunamıyor.

Lüks arabasıyla hız yaparken çiçekçiye çarpıp kaçan Murathan Öztürk hâlâ yakalanmıyor
 Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz’da tezgahı başındaki Çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı ezip kaçan Murathan Öztürk, hakkında yakalama ve arama kararı olmasına rağmen 2 aydır bulunamıyor. Mehmet Emin Kaya’nın hukukçu kuzeni Mehmet Tunç, emniyetin zanlı hakkında arama kararı çıkması için dosyada iki kez talepte bulunduğunu belirterek arama kararının geç çıkmış olmasının kafa karıştırıcı olduğunu söyledi.


Görgü tanıklarının iddialarına göre; olay gecesi caddede yarış yaparken, lüks otomobili ile yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya çarparak ölümüne sebep olan Murathan Öztürk olay sonrasında araçtaki özel eşyalarını alarak kayıplara karışmıştı. Mehmet Emin’in ailesinin ızdırap içinde olduğunu ifade eden Tunç, bir an evvel adaletin tecelli etmesini istediklerini dile getirdi.

Tunç, karşı tarafın avukatlarından Melahat Uzunoğlu ve failin babasının sosyal medya üzerinden söylemlerini eleştirerek, “Mehmet Emin dilenci gibi gösterilmeye çalışıldı fakat o namusuyla, şerefiyle para kazanan bir emekçiydi” dedi. Öztürk’ün babasının kendilerine 1 milyonu bulan kan parası teklif ettiğini, ancak önceliklerinin para değil adalet olduğunu vurgulayan Tunç, olaydan sonra enteresan telefonlar aldıklarını açıkladı. İlk olarak imam olduğunu iddia eden birinin Mehmet Emin’in teyzesinin oğlunu arayıp “Bu işi şerren çözelim”dediğini aktaran Tunç, birkaç gün sonra da Başbakanlıktan aradığını iddia eden başka bir kişinin “Bu işi kendi aramızda çözelim” dediğini söyledi.

‘KUDRETLİ BABALAR KENDİ ÇOCUKLARINI KORUYOR’

“Kudretli babaların kendi çocuklarını koruduğu bir ülkede yaşıyoruz” diyen Tunç, Münevver Karabulut cinayetini hatırlatarak şöyle devam etti:  “Sadece Münevver Karabulut cinayetinde değil, aynı zamanda 19 yaşındaki Fatih Öztürkler’in, Burak Şengöçer’in, Sinem Yalçın’ın da cinayetlerinde aynı şeyler yaşandı.

Mehmet Tunç, 2 aydır yakalanamayan Murathan Öztürk’ün yakalanması durumunda kaçtığı için cezasının artmayacağını belirtti. Trafik kazalarında caydırıcı cezalar olmadığını hatırlatan Tunç, ‘Kudretli babaların şımarık çocuklarının’ altlarındaki araçları silah olarak kullanmaktan çekinmediğini iddia etti. Tunç, “Kendi avukatları bile ‘Bu çocuğun alacağı ceza 2-3 ay olacak’ diyor ama buna rağmen teslim etmiyorlar.

Bu da bizi şuna götürüyor, öncelikle bu failin alkollü olduğu ki artık bunu ispat etmemiz mümkün değil; ikinci olarak da uyuşturucu kullanıyor olabilme ihtimali. Teslim etmemelerinin en büyük sebebi de muhtemelen uyuşturucunun vücudundan atılmasını beklemeleri. Artık ne kadar zaman bekleyeceğiz onu bilemiyorum. Hem bizim, hem devletin, kolluk kuvvetlerinin eli kolu bağlanmış durumda. Teslim edilmesi, saklayan, yardım ve yataklık eden her kimse o vicdansızların kararına kalmış” şeklinde konuştu.

Mehmet Emin Kaya’nın 6 kardeşin en büyüğü olduğunu ve dişinden tırnağından arttırarak hem kendi geçimini sağladığını, hem de kardeşlerini okuttuğunu da aktaran Tunç, Kaya’nın ikinci üniversitesini okumayı ve gelecek yıl evlenmeyi düşündüğünü söyledi.
Murathan Öztürk’ün avukatları kazadan sonra bir bilirkişi raporu hazırlamış ve basına 30 sayfalık bir rapor sunmuştu. Tunç konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bir bilirkişi raporu hazırlandı. Basına yansıyan bir görüntü vardı, Murathan Öztürk orada yarış yaparken doğrudan kaldırıma çıkıp bizim kuzeni eziyor. Bilirkişi raporunda da hızının 62 kilometre olduğu, yani yüzde 20’den fazla hız sınırını aştığı görülüyor.

Bilirkişi raporuna rağmen kusurlu görünüyor ama rapor öyle bir algı yaratıyor ki bunu taksire sokmaya çalışıyor. Bilirkişi raporunu ya savcı ya da ilgili dosyanın hakimi talep edebilir. Daha bir sürü delil eksikliği var, bir sürü ifade alınacak dosyaya konulacak, bunlar henüz konmadı. Eski bir trafik komiseri vasıtasıyla alınan bir mütalaadır bu, bilirkişi raporu değil. Hukuken de hiçbir geçerliliği yoktur. Mahkemeyi ve basın vasıtasıyla insanları etkilemek, algı yaratnak için yapılan bir hamle.”
Tunç failin kırmızı bültenle aranması için başvuru yaptıklarını, ancak kararın henüz çıkmadığını da ekliyor. Kırmızı bültenin çıkması durumunda davada zaman aşımı işlemeyecek.

KAZAYI YAPAN ARACIN İKİ AYRI PLAKASI VAR!

Öte yandan Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne sebep olan aracın üzerine kayıtlı iki farklı plaka olduğu söyleniyor. Sigorta şirketinin bile, aynı anda nasıl iki plaka olur, diye kafasının karıştığını söyleyen Tunç, “Olay yerinde tespit edilen 34 EDS 44’li aracın şase numarasına kayıtlı başka bir plaka daha var. Plakaların ikisi de gerçek, fakat kazanın meydana geldiği anda kullanılan plaka, başka bir araç üzerine de kayıtlı” dedi./Evrensel

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2015, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER