“Kasten öldürme” suçundan yargılanan polis Deniz G. tutuklandı!

Polis memuru Deniz G., “Kasten öldürme” suçundan yargılandığı Emrah Demir davasında bir yıl sonra tutuklandı.

“Kasten öldürme” suçundan yargılanan polis Deniz G. tutuklandı!
Kararın umut verici olduğunu belirten Demir ailesi Avukatı Nezahat Paşa, her polis cinayetinin hala cezasızlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunun da altını çizdi.

İzmir'in Menemen ilçesinde 12 Aralık 2014’te Emrah Demir adlı kişi yaşadığı Yahşelli Mahallesi'nde Menemen Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde görevli Polis Deniz G.’nin akrabalarıyla bir tartışma yaşamış, Deniz G. silahıyla Emrah Demir’i doğrudan ateş ederek vurmuştu. Menemen Sulh Ceza Hakimliği Deniz G. hakkında, Demir’i vurduğu yönünde tanık ifadesi olduğu ve “bitişik atış” dışında silah sıkıldığı şeklinde rapor bulunduğu halde “taksirle ölüme sebebiyet vermek” iddiasıyla soruşturma yürütüyordu.

‘AĞIR CEZAYA SEVK EDİLDİ’

Dava kapsamında Menemen Sulh Ceza Hakimliği “taksirle ölüme sebebiyet vermek” yönündeki kararını değiştirip, “Sanık Deniz G.’in silahını çıkartarak ölen Emrah Demir’e doğrultarak ateş ettiğini, aralarında boğuşma olmadığını belirtmeleri karşısında müşteki sanık Deniz G.’ye isnat edilen eylemin TCK’nin 81’inci maddesinde düzenlenen 'kasten öldürme suçunu oluşturabileceği', bu konudaki delilleri değerlendirme görevinin üst dereceli ağır ceza mahkemesine ait olduğu anlaşıldığından' görevsizlik kararı verip, davayı Karşıyaka 2. Ağır Ceza’ya sevk etmişti.

‘KASTEN ÖLDÜRME’

Davanın 2’inci duruşması “Kasten öldürme” suçundan Karşıyaka 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Davaya sonradan müdahil olan Emrah Demir’in kardeşi Ümit Demir’in ve  diğer tanıkların verdiği ifadelerle, sanık Deniz G.’nin “Kasten öldürme” suçunu kuvvetlendiren delil ve ifadelerin oluşması nedeniyle mahkeme heyeti, “ Tutuklamayı gerektirir şartların oluştuğu ve adli kontrolün yetersiz kalacağı kanaatiyle sanığın atılı suçtan tutuklu yargılanmak üzere tutuklanmasına” kararını verdi.

‘YARGI KARARI ÖLÜMLERİN SÜRMESİNE SEBEP OLUYOR’

Demir ailesinin Avukatı Nezahat Paşa verilen karara ilişkin ANF’ye konuştu.

Türkiye’de Silvan ve Cizre başta olmak üzere bir çok kentte polisin 50’ye yakın kişiyi öldürdüğüne dikkat çeken Paşa, “Bu katliamlardan sorumlu hiç bir güvenlik görevlisi görevinden uzaklaştırılmazken haklarında dava bile açılmıyor.  Yargı da burada  görevini yapmayarak ölümlerin sürmesine sebep olmaktadır” dedi.

‘KARAR UMUT VERİCİ’

Emrah Demir davasında savcılığın polis ifadesine göre iddianameyi hazırlandığını hatırlatan Paşa, “ Atışın uzak mesafeden olduğuna dair rapor ve çok sayıda tanık olmasına rağmen polis memuru Deniz G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bugün her polis cinayeti cezasızlık tehlikesiyle karşı karşıya. Emrah Demir davasında da dosyaya yeni delil girmedi, aynı deliller soruşturma aşamasından beri mevcut. Bir yıl sonra gecikmişte olsa bu kararın verilmesi bizi umutlandırdı” diye konuştu.Anf

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER