İtirazları seri şekilde reddeden YSK’dan, iki üye ses verdi: Erdoğan propaganda yapıyor

‘Tarafsız‘ olması beklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP lehine seçim propagandası yaptığına dair muhalefetin yaptığı başvuruları art arda reddeden Yüksek Seçim Kurulu’ndan iki üye, yazdıkları karşı oy kararında Erdoğan’ın seçim kampanyası yürüttüğünü vurguladı.

İtirazları seri şekilde reddeden YSK’dan, iki üye ses verdi: Erdoğan propaganda yapıyor
 Toplu açılış törenleri, muhtarlar, çiftçiler ve ihracatçılarla yaptığı toplantılarda başkanlık sistemi için 400 vekil isteyen ancak parti ismi vermediği için tarafsızlığını koruduğunu iddia eden Erdoğan’a karşı YSK’dan ilk uyarı geldi. Cumhuriyet’ten Fırat Kozok’un haberine göre CHP’ ve HDP’nin yaptığı başvuruları reddeden 11 kişilik kurulun 2 üyesi “Kimsenin hukuka uymama konusunda ayrıcalığı yoktur” diyerek alınan kararlara itiraz etti.

 ‘Propaganda konuşmaları yaptığı görülmektedir’

YSK üyeleri Ünal Demirci ve Ahmet Tuncay, kaleme aldıkları karşı oy yazısında “Cumhurbaşkanı’nın toplantıları ile toplu açılış törenlerinde, mitinglerde milletvekili genel seçimine yönelik olarak bazı siyasi parti ve kişileri doğrudan hedef alan söylem ve eleştirilerde bulunduğu ve bu suretle seçim sonuçlarını etkileyecek mahiyette propaganda konuşmaları yaptığı görülmektedir” denildi.

Bu nedenle iki üye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu aracılığıyla konunun kurul gündemine gelmesini sağlayacak nitelikte yeni bir karar alınması gerektiği kanaatiyle verilen karara katılmadıklarını açıkladı.

CHP, MHP, HDP, Vatan Partisi itiraz etmişti

YSK’ye daha önce CHP, MHP, Vatan Partisi 1’er kez, HDP ise dört kez başvurmuştu. YSK’den Erdoğan’ın mitinglerdeki söylemlerine yaptırım uygulanması istenmişti. YSK başvuruyu, Cumhurbaşkanı’nı denetleme görevi olmadığı gerekçesiyle oybirliğiyle reddetmişti./DİKEN

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER