Düzenleme çerçevesinde program süresine bağlı olarak katılımcılara net asgari ücret düzeyinde gelir elde etme imkanı verildiğini, bunu sağlamak için öncelikle günlük 25 TL olan kursiyer zaruri gider ödemesinin günlük 36,5 TL’ye çıkarıldığını belirten Genel Müdür Yazıcı; sigorta prim teşvikine 2015 Haziran ayı sonuna kadar başvuran işverenlere ilave 6 ay daha teşvikten yararlanma imkanı sunulduğunu hatırlattı.
Yazıcı; “İşverenlerimiz 30 Haziran 2015 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programlarına katılan 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olanları program sonrasında üç ay içinde işe almış olurlarsa 42 aylık teşvikten yararlanma süresi 48 aya; 30 aylık teşvikten yararlanma süresi ise 36 aya uzamaktadır. Bu işverenlerimizin her zaman bahsettikleri işveren üzerindeki yükleri azaltmak için önemli bir fırsattır, işverenlerimizin bu fırsatı kaçırmayacağını ümit ediyorum. Çünkü yapılan tüm bu düzenlemeler ile işverenlerin maliyetleri azaltılarak rekabet güçlerinin artırılması ve işe aldıkları kişilerin uzun süre istihdamda kalmaları hedefleniyor” dedi.
En az 2 ile 10 sigortalı çalışanı olan işletmeye 1, 11 ve üstü sigortalı çalışanı olan işletmelere ise çalışan sayısının yüzde 10’u kadar elemanı alma imkânı sunulan programdan yararlanmak için bütün illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine başvuru yapılması yeterli olduğu bildirildi.İha
İŞKUR'dan işverenlere çağrı!
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü ve Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği (WAPES) Başkanı Dr. Nusret Yazıcı, işverenlere, ‘İşbaşı Eğitim Programı’ ile alacağını elemanın ücreti altı ay boyunca İŞKUR’un ödeyeceğini söyledi.
İşverenlerin istihdam etmeyi planladıkları kişileri hiçbir gider ödemeden işbaşında yetiştirmelerini ve program devam ederken veya program sonunda istihdam etmelerini sağlayan işsizlerin ise mesleki deneyim eksikliklerini gidermesini sağlayan işbaşı eğitim programına ilişkin getirilen teşvikler hakkında bilgi veren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı bu teşviklerle birlikte yararlanma şartlarını taşıyan ve program uygulanmayan işyeri kalmayacağını vurguladı. İŞKUR; 6645 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile birlikte, istihdam, sanayi yatırımı ve üretimi destekleme paketinde yer alan işbaşı eğitim programı düzenleyen ve katılımcıları istihdam eden işverenlere getirilen teşviklere ilişkin çalışmalara hız vererek gerekli düzenlemeleri yapmaya başlandığını açıkladı.
YORUM EKLE