Hava saldırısı ve operasyonlara öfke

Medya Savunma Alanları'na yönelik süren hava saldırıları ile siyasi soykırım operasyonları Mardin Savur'da protesto edildi.

Hava saldırısı ve operasyonlara öfke
 AKP'nin sarıldığı savaş politikaları doğrultusunda Medya Savunma Alanları'na yönelik TSK'ye ait savaş uçaklarıyla yapılan bombardıman ile Türkiye ve Kürdistan kentlerinde devam eden siyasi soykırım operasyonları Mardin'in Savur ilçesinde protesto edildi. HDP ve DBP ilçe örgütleri öncülüğünde gerçekleştirilen protestoda konuşan HDP İlçe Eşbaşkanı Selahattin Önder, yaşanan çatışmalar ve gözaltıların kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

Önder, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit uygulanmaya başladığı günden bu yana ülkenin kaosa sürüklendiğini de ifade etti. 

Her seferinde halkın iradesinden bahseden Cumhurbaşkanı ve AKP hükümetinin, söz konusu HDP olunca halkın iradesini görmezden geldiğini dile getiren Önder'in "Yalçın Akdoğan'ın seçim öncesi 'HDP'nin barajı aşması halinde süreç tehlikeye girer' demesi ve seçim sonrası Selahattin Demirtaş'ı hedef göstermesi endişe vericidir. Bizler genel başkanımızı asla yalnız bırakmayacağız. Bizler, HDP ve DBP olarak savaşa karşı barış ısrarımızı sürdüreceğiz. Savaşa geçit vermeyeceğiz" sözleri sonrası eylem, AKP'ye yönelik tepkilerin ortaya konulduğu atılan sloganlarla sona erdi.DİHA

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2015, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER