Hakkari-Yüksekova Karayolunda Zorlu Mesai

Hakkari-Yüksekova Karayolunda Zorlu Mesai

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesine bağlı Ortaç Köyü sakinleri zorlu ve tehlikeli bir çalışma sonrasında köy mezarlığı için kaya parçalarını köylerine taşırken, zorlu çalışmalarını görenler ise yaptıkları hayır işinden dolayı tebrik ettiler.

Yüksekova'ya bağlı Ortaç Köyü sakinleri köy mezarlığında mezar taşı bulunmadığı için Hakkari-Van Karayolu’nun 40. kilometresinde yol kenarında taş toplamak için zorlu bir mesai harcadılar.

Gençler kazma ve manivela gibi aparatlar ile yolun kenarındaki dik yamaçta bulunan kayalardan çıkarttıkları taşları araca yükleyerek köye götürüyor. 

“Tüm Tehlikelere Rağmen Bu İşi Yapıyoruz”

Köylerinde mezar taşı olmadığı için büyük tehlikeleri göze alarak Hakkari–Van Karayolu kenarında taş çıkarttıklarını belirten Abdüsselam Çağa, “Köy sakinleri olarak birlik ve beraberlik içinde bu işi yapıyoruz. Tüm tehlikeleri göze alarak bu dağlara geliyoruz. Köyde cenazelerimiz var çünkü. Mecburen buraya gelip mezarlığımız için taş topluyoruz. Birbirimize yardım ederek bu işi yapıyoruz. Yaptığımız iş hem zor hem de tehlikeli; kazma ve demirlerle kayalardan mezar taşı koparıyoruz. Bu işi yaparken zorlanıyoruz. Bulunduğumuz bölge tehlikeli, üzerimize taş da düşebilir. Ancak bu işi yapmak zorundayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2024, 13:44
YORUM EKLE