Hakkari Eski Milletvekili Esat Canan, Başkan Timur Sevi'nin Cenazesinde Yüksekova Halkına Seslendi: Yüksekova'ya sahip çıkın!

Hakkari Eski Milletvekili Esat Canan, Başkan Timur Sevi'nin Cenazesinde Yüksekova Halkına Seslendi: Yüksekova'ya sahip çıkın!

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL


HDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, Timur Sevi'nin cenaze töreninde konuştu ve Yüksekova'ya sahip çıkma çağrısında bulundu.

HDP Hakkari eski Milletvekili Esat Canan, iki gün önce evimin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi'nin cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Yüksekova'ya sahip çıkması çağrısında bulundu.

 "Karşı Çıkalım"

Canan, konuşmasında "Öldürmek Allah'ın emri değildir" diyerek, "Hepimiz bu öldürme olayına karşı çıkmalıyız. Bu iş böyle olmaz. Bu memleket bize atalarımızdan miras kalmış, tüm Yüksekova'lılar birbirinin kardeşidir. Bu yaşananlar kabul edilemez bir şeydir. Hepimizin vicdanı sızlıyor. Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır, hiçbir kimsenin hakkı yoktur ki bir başkasının canını alsın. Bu haktır, ticarettir, vs. hiçbir şey insanın canına almaya sebep değildir. Biz bunu asla kabul etmiyoruz" dedi.

 "Timur Sevi maslahat insanıydı"

Canan, "Bu konuda tüm imamlara, siyasi partilere, STK'lara, Yüksekova'nın ileri gelenlerine ve Yüksekova halkına çağrıda bulunuyorum" diye seslenerek, "Yüksekova halkına sahip çıkın. Yüksekova'nın huzurunun bozulmasına müsaade etmeyeceğiz. Şu an burada defnettiğimiz Timur Sevi hakikaten maslahat insanıydı, Yüksekova'ya hizmet etti. Bu tür bir ölümü hak etmemişti, bunu hak etmemişti, kim ne derse desin." ifadelerini kullandı.

 "Ey! Gençler, Size Sesleniyorum"

Yüksekova'da dönen kirli ticari ilişkilere ve paraya dikkat çeken Canan, "Yüksekova'da çok kirli bir para dönüyor. Bu ölümlerin sebebi de bu kirli paradır. Bu paradır ki bizi birbirimize düşüren, kardeşi kardeşe öldürten, akrabayı akrabaya öldürten. Birisi de kalkıp hiçbir günahı olmayan masum birini öldürecek. Yüksekova'nın büyüklerine, gençlerine sesleniyorum, bilhassa siz gençlere sesleniyorum: "Madem yönetimi size verdik, bu sizin geleceğinizdir. Şu ana kadar Yüksekova'yı elimizden geldiğince muhafaza ettik, bundan sonra sa sizler sahip çıkın, bu tür olaylar olmasın. Allah aşkına hepiniz duyarlı olun, Yüksekova'mızın huzurunun kaçmasını istemiyoruz, herkes şehrine sahip çıksın. Bu noktada hepimiz duyarlı olalım, çevremize sahip çıkalım. Bu kirli para için, dünya malı için birbirimizi öldürmek zorunda değiliz, öldğrmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Canan, konuşmasının sonunda "Hepimizin başı sağolsun, Allah rahmet eylesin" diyerek taziye dileklerini iletti.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2024, 07:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER