Fransa'da Dündar ve Gül için dayanışma

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için Strasburg ‘Odyssee’ sinema salonunda dayanışma programı gerçekleştirildi.

Fransa'da Dündar ve Gül için dayanışma
Can Dündar ve Erdem Gül için önceki akşam Strasburg ‘Odyssee’ sinema salonunda yapılan dayanışma programı büyük ilgi gördü. Salon Fransız ve Türk davetlilerle tıklım, tıklım doldu. Strasburg Belediyesi Başkan Yardımcısı Nawel Rafik-Elmrini tarafından gazeteci Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar’a tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için fahri hemşeriliği simgeleyen onur madalyası verildi. Programı sunan sinemanın yöneticisi Faruk Günaltay “Tutuklu gazeteciler için özgürlük istiyoruz dayanışmamız devam edecek. Sevgili Can Dündar’a 17 Kasım 2015 tarihinde bu salonda RSF tarafından 2015 yılın özgürlük ödülü verilmişti. Türkiye’ye döndü yaptığı haberden dolayı, casusluk suçuyla tutuklandı” diye konuştu. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks de Türkiye’de tutuklu gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istediğini söyledi.

RSF temsilcisi Johann Bihr ve Strasburg Basın Kulübü başkanı Françoise Schöller konuşmalarında Türkiye’de basına yapılan ağır baskı ve şiddetten kaygı duyduklarını belirttiler. Dha

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2015, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER