Erdoğan’dan Evrensel gazetesine suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Evrensel’in Suruç Katliamı ile ilgili bir haberinde geçen “Sorumlu AKP iktidarıdır” ifadesini gerekçe göstererek gazete hakkında suç duyurusuna bulundu.

Erdoğan’dan Evrensel gazetesine suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Evrensel gazetesinin Suruç Katliamı ile ilgili bir haberinde geçen “Sorumlu AKP iktidarıdır” ifadesini gerekçe göstererek gazete hakkında suç duyurusuna bulundu.

Evrensel’in haberine göre, suç duyurusuna gerekçe olarak gazetenin “AKP’nin kaos planı katliamın adresini gösteriyor” başlıklı haberde siyasi partilerin görüşlerinin yer verildiği bölümde Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) açıklamasında geçen “Sorumlu AKP iktidarıdır” başlıklı bölüm gösterildi.

ESP’nin açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti:

“Katliam uzun erimli bir planın parçası olsa da katiller çok uzaklarda değil. Bu katliamın sorumluları devletin tepesindedir, en başta da Erdoğan’dır. ‘Ya Kaos ya istikrar’ diyen ve seçimden sonra halkın ‘Kaosu’ tercih ettiğini dile getiren AKP yetkilileridir.

“Bu katliam, Başkanlık hayalleri 7 Haziran’da suya düşen, Ortadoğu planları Rojava-Kobanê zaferiyle birlikte çöken, iktidar hegemonyalarını kaybeden Erdoğan-AKP’nin IŞİD eliyle tüm ülkeyi ‘kaos’a sürükleme çabasının bir sonucudur.”İmc

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER