"Elmanın Yarısı" Prof. Dr. Osman Yaşar Yüksekova Güncel’e Konuştu: “Fikret Herkesin Abisiymiş”

"Elmanın Yarısı" Prof. Dr. Osman Yaşar Yüksekova Güncel’e Konuştu: “Fikret Herkesin Abisiymiş”

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL - (ÖZEL)

“Elmanın yarısı” Prof.Dr. Osman Yaşar, Yüksekova'nın tanınmış simalarından olan abisi Fikret Yaşar hakkında Yüksekova Güncel’e konuştu: “Şunu gördüm ki Fikret Abi Herkesin Abisiymiş” dedi.

Yüksekova'nın tanınan simalarından Fikret Yaşar (69), 29 Mayıs 2024 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesiyle ilçeyi büyük bir yasa boğmuştu.

Prof.Dr. Osman Yaşar İle Yaptığımız Röportaj Şöyle:

"ACIMIZ BÜYÜK"

“Röportaj yapma isteğinizi memnuniyetle karşılıyorum. Tabii acımız büyük. Ancak bu acıda yalnız olmadığımı anladım. Binlerce insan Fikret'in taziyesine geldi, mezarına geldi, Van'da hastane ve morga geldi. Bunun karşısında ben çok duygulandım.”

"FİKRET HAKKINDA BİLMEDİĞİM ŞEYLERİ ÖĞRENDİM"

“Fikret hakkında bilmediğim şeyleri öğrendim. Kardeşim için çok üzüntülüyüm ama aynı zamanda toplumun gösterdiği destek, bizi yalnız bırakmamaları acımızı hafifletti. Bunlar için herkese minnettarım, teşekkür ederim. Fikret'i yücelttiğiniz, ona gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. Ruhu şad olsun.”

"ELMA'NIN İKİ YARISI GİBİYDİK"

“Şimdi Fikret ile aramızda yaş farkı vardı. 3-4 yaş farkı vardı. Fakat bizler ikiz kardeşler gibiydik. İşte "elmanın yarısıdır" diye yazmıştım. Onu kastettim. Karakter olarak birimize çok benziyorduk. Ses olarak, kişilik olarak, ilgi alanlarımız olarak çok iyi uyum içindeydik. Hiçbir zaman birbirimizi üzmedik. Bilgi olarak, kültür olarak, duygu olarak, inanç olarak uyum içindeydik. Ama farklarımız da vardı. Fikret benden daha merhametliydi. Zaten toplum tarafından gösterilen ilgi, konuştuğumuz insanların söyledikleri bunu gösteriyor.”

"İKİMİZ DE TOPLUMA FAYDALI OLMAYA ÇALIŞTIK"

“Yollarımız belki farklıydı. Ben başka bir çizgide yürüdüm, Fikret başka bir çizgide ama ikimiz de topluma yararlı olmaya çalıştık. Yaradana olan sevgimiz aynıydı. Bütün insanları seviyorduk. Ben onu anlayabiliyorum. İnsanların onu niye bu kadar sevdiğini de şimdi daha iyi anlıyorum. Herkese teşekkür ediyorum. Akrabalarımıza, dışarıdan gelen, bize destek olan herkese teşekkür ediyorum.”​​​​​​

"FİKRET HERKESİN ABİSİYMİŞ"

“Bir şey daha eklemek istiyorum. Ben Fikret'i yakından tanıyordum ama bu kadar tanımıyordum. Bu kadar insanın ondan iyi bahsetmesi ve taziyesine gelmesi beni çok etkiledi.Yani o sanki bir tek benim abim değildi, herkesin abisiymiş. Bu konuda onu paylaşıyoruz yani. Bu da benim acımı dindiriyor. Ona olan bağlılık, kendisine olan sevgi gösteriyor ki topluma mal olmuş bir kişilik idi. Hem bilgisiyle hem arkadaşlığıyla hem de her şeyiyle...”

"ONUN ANISINI HEP BİRLİKTE YAŞATACAĞIZ"

“Bu yüzden onunla gurur duyuyorum ve bir tek ben değil bütün toplum onunla gurur duyuyor, seviyor ve onun anısını hep birlikte yaşatacağız inşallah. Belki de onun ismini parklara vereceğiz, kütüphanelere vereceğiz. Çünkü onun inandığı değerlerin yaşatılması lazım. Bir tek Onu hatırlamak, anmak değil, Onu Fikret yapan, herkesin Onu bu kadar sevmesine neden olan rol modelliğini, karakterini yaşatmamız lazım ki gençlere, yeni nesillere bir umut ışığı olsun.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2024, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER