Cizre'ye tank atışları yapılıyor

Topyekûn imha saldırıları kapsamında devreye konulan askerler, Cizre'yi gören tepelerlerden tanklarla atış yapıyor.

Cizre'ye tank atışları yapılıyor
Şırnak'ın Cizre ilçesinde topyekûn savaş konsepti çerçevesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağında ilçenin etrafına konuşlandırılan tanklardan kente top atışları yapılmaya başlandı. Nur Mahallesi'ni tepeden gören Girê Evinê, Cudi Mahallesi'ni Cafer Sadık Tepesi ve Yafes Mahallesi'ni ise Serbanê Cirf Tepesi'ne yerleşen çok sayıda paletli tank ve zırhlı araçlardan mahalle içlerine saldırı gerçekleştiriliyor. Dün gece geç saatlerde başlayan saldırılar, bu sabaha kadar aralıksız bir şekilde sürdü. Zırhlı araçlardan ise Cudi ve Nur mahallelerine saldırılar yapılıyor. 

Cudi Mahallesi'nde gece saatlerine yapılan saldırı sonucu bir yurttaşın yaralandığı öğrenildi.

EVLERİ MEVZİ YAPMAK İSTİYORLAR 

Nur Mahallesi'nde hendek ve barikatların olmadığı birkaç sokağı abluka altına alan asker ve polisler evlerin kapısını kırarak içeri girmeye çalıştığı ve yurttaşların evlerine el koyan polislerin yurttaşları darp ettiği belirtildi. 

Yaşanan tüm saldırılara rağmen halk da kitlesel yürüyüşler yaparak sokakları terk etmiyor. Ses çıkarma eylemleri düzenleyen halk, yer yer halaya durarak hiçbir saldırının iradelerini kıramayacağını ifade ediyor.Diha

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER