Canan, “Yüksekova’nın Değeri Timur Sevi Sebepsizce, Canice Öldürüldü”

Canan, “Yüksekova’nın Değeri Timur Sevi Sebepsizce, Canice Öldürüldü”

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi’nin ölümüyle ilgili konuşan Hakkari Eski Milletvekili Esat Canan,  “Yüksekova’nın Değeri Timur Sevi Sebepsizce, Canice Öldürüldü” dedi.

Hakkari Eski Milletvekili Esat Canan, Yüksekova’yı yasa boğan Başkan Timur Sevi’nin ölümüyle ilgili konuştu

Esat Canan, iki gün önce evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi'nin taziyesinde yaptığı konuşmada, Yüksekova'ya sahip çıkılması çağrısında bulundu.

 “Yüksekova’nın Değeri Timur Sevi Sebepsizce, Canice Öldürüldü” 

Canan, “Mezarlıkta yaptığım konuşma Yüksekova genelini kapsayacak bir seslenişti. Borçtan, borçludan, faiz’den, kirli paradan temel sorunlara kadar olan şeyleri dile getirdim. Timur borçlu değildi, sebepsizce öldürüldü. YÜTSO Mecşis Başkanımız bu ölümü hak etmedi. Herkes bunu iyi bilmelidir ki Timur Başkan paradan dolayı öldürülmedi; bir piskopat mı desek yoksa cani mi, bir vicdansız tarafından bu olay gerçekleştirilmiştir.” dedi

“O bir barış insanıydı."

Canan, “Timur Sevi bu halk için çok önemli bir isimdi. Barışçıl bir insandı. Yüksekova için önemli olaylarda yer edindi, her zaman toplum için önemli noktalarda yer aldı. Yüksekova için iyi hizmetleri vardı. Hakkari, Yüksekova, Şemdinli ve Ankara’da sürekli olarak memleketimiz için bir çaba içerisindeydi.”

“Timur Başkan’a yapılan zulüm kabul edilemez”

Canan, “Sevi’ye yapılan zülümdür, haksızlıktır. Yüksekova halkı bu durumdan çok rahatsız. Bu haksızlığa başta ben olmak üzere herkes karşı duracak ve mücadele verecek. Ben yine çağrımı buradan yineliyorum: Yüksekova’mıza sahip çıkalım."

Canan son olarak, "Merhuma Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailemizin de başı sağolsun” şeklinde konuştu

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2024, 12:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vahap ÇÖLGEÇEN
Vahap ÇÖLGEÇEN - 2 ay Önce

Yuksekova nin illeri gelenleri nerdesiniz..?Ne zaman bir araya gelip bu kirli gidisata dur diyeceksiniz büyüğümüz Sn.Esat canan dikkat çektiği konuyu hepiniz çok iyi biliyorsunuz toplumumuz büyük bir ahlak çöküşü yaşamaktadır kirli iliskiler kirli pazarliklar sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda büyük bir gerileme yasanmaktadir.bir an önce tüm büyüklerimiz parti kurum ve kuruluşlar STK lar bir araya gelinsin yuksekovamiz dahada büyük acılar çekmesin..tüm yuksekovalilari saygıyla selamlıyorum.

SIRADAKİ HABER