Sözcü’de Seda Önceler’in haberine göre, Bayrampaşa’da 16 yıldır fırıncılık yapan Kolivar, “Bir ekmeğin maliyetinde 30 kalem mal var. 2017-2018 arasında günlük 3 bin ekmek yapan bu fırında ekmek maliyet farkı 40 bin TL. 4 yıldır zam yapmıyoruz. Doğalgaza, elektriğe zam gelmiş. Şimdi bize zam yapmayın diyorlar. Ben ekmeği 2 liraya mal edip, 1 liraya vatandaşa yedirmeye mecbur değilim. Şimdi bize zam yapmayın diyorlar. Burada 11 çalışanım var. Onların parası benim cebimden çıkıyor” diye konuştu.
‘RUHSATSIZ FIRINLAR KAPATILSIN’
Günlük 3 bin adet ekmeğin ayda 118 bin 90 TL’ye mal olduğunu belirten Kolivar, “Yönetim önce bin 500 tane ruhsatsız fırını kapatsın, sanayi bölgesinde olması gereken ama şehrin içinde olan fırınları yani kombineleri hizaya getirsin, halk ekmeği kapatsın.O zaman benim fırınımdaki kapasite 2 katı artacak. O zaman gerekirse ilçemdeki durumu kötü olduğu tespit edilen vatandaşlara ücretsiz etmek bile satarım” dedi.
‘TATİLİMİZ YOK, GECEMİZ GÜNDÜZÜMÜZ YOK’
Zam yapılmamasına tepki gösteren Cihan Kolivar, “Ben ay başında ekmeği 2 liradan satmaya başlayacağım. İsteyen alır istemeyen almaz. Satılmazsa kapatır giderim. Fırıncıların hepsi çok zor durumda. Kimse bizim üzerimize gelmesin artık. Bizim aile hayatımız bitmiş, özel hayatımız bitmiş. Tatilimiz yok, gecemiz gündüzümüz yok. Patlamak üzereyiz. Dün gece Vali emir verdi diye zabıtalar gezmiş denetleme yapmış. Beni Vali bağlamıyor. Vali benim ortağım olur, bir kamyon un yollar, maya yollar, işçilerin ücretini öder ben o zaman valiliği dinlerim” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2018, 16:37