Baskın listesindeki genç 7 aylık asker çıktı

Antep'te siyasi soykırım operasyonları kapsamında düzenlenen ev baskınlarında Seven Ailesi'nin de evine baskın düzenleyen polisler, aile fertlerinden Mesut Seven'i gözaltına alıp götürdü. Ancak bir süre sonra Mesut ile birlikte eve geri dönen polisler, gözaltı kararının adına düzenlendiği Emre Seven'i gözaltına almak istedi. Ancak, Seven'in de 7 aydır asker olduğu anlaşıldı.

Baskın listesindeki genç 7 aylık asker çıktı
 Siyasi soykırımı operasyonları kapsamında Antep'te geçtiğimiz günlerde özel hareket timleri tarafından yapılan ev baskınlarında 21 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 18 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Yapılan bu operasyonlarda yaşanan bir olay, sözkonusu operasyonların nasıl bir temel üzerine oturtulduğunun da örneği olacak cinsten. 
Operasyonlar sırasında baskın yapılan çok sayıda adresten biri, Seven Ailesi'nin Karayılan Mahallesi'ndeki eviydi.
Ailenin evini basan 10-15 kişilik polis gurubu, evde yapılan aramanın ardından ailenin çocuklarından Mesut Seven'i gözaltına aldı. Mesut'un gözaltına alıp götüren polisler, bir süre sonra ailenin evine geri geldi. Nedeni ise çıkarılan gözaltı kararının Mesut değil, kardeşi Emre Seven'e dair çıkarılmış olduğunun anlaşılması oldu. 
Geri eve gelen polisler, ailenin çocuklarından Emre'yi gözaltına almak istedi. Ancak gözaltına alınmak istenen Emre'nin 7 aydır askerde olduğu anlaşıldı. Yaşanan bu durum üzeri, polisler evden ayrılmak zorunda kaldı. 
Devletin askerde olan oğlunu, onları koruyan oğlunu tutuklamaya geldiğini söyleyerek duruma tepki gösteren 47 yaşındaki baba Ahmet Seven, bu baskı ve gözaltıların daha önce de uyguladığını hatırlattı. Kentte DAİŞ çeteleri ellerini kollarını sallayarak gezerken, onların adı altında Kürtlerin sindirilmeye çalışıldığını belirten Seven, halkı bunlarla artık sindirebilmesinin mümkün olmadığını söyledi.DİHA

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER