Başkan Dinç’ten Belediye Başkanlarına Önemli Ziyaret

Başkan Dinç’ten Belediye Başkanlarına Önemli Ziyaret

FERHAT YILMAZ - YÜKSEKOVA GÜNCEL - DERECİK

Derecik İlçesi Belediye Başkanı Hasan Dinç Şanlıurfa ve Erbil’den İlçeye nefes aldıracak projeler ile ilgili önemli temaslarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta İlçedeki Umurlu Sınır Kapısında incelemelerde bulunan Derecik Belediye Başkanı Avukat Hasan Dinç Gümrük Kapısı ziyaretinin ardından Kuzey Irak’ın Erbil kentinde iş adamları ile görüşmeler yaptı.

Erbil vilayetinde yaklaşık 10 iş adamı görüşen Başkan Dinç, özellikle Erbil‘den Derecik ilçesine yapılabilecek yatırımlar hakkında istişarelerde bulundu.

Bugün ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gürpınar‘ı makamında ziyaret eden Dinç, Gürpınar’ı tebrik ederek görevinde muvaffakiyetler diledi.

Görüşmede özellikle Derecik Belediyesi ile Şanlıurfa Belediyelerinin kardeş belediye olması için atılacak adımlar ve yapılacak işbirlikleri ele alındı.

Başkan Dinç’in Gürpınar’dan proje danışmanlığı desteği ve Avrupa Birliği Projeleri için destek sözü aldığı kaydedildi.

Derecik Belediye Başkanı Avukat Hasan Dinç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gürpınar’a sıcak karşılama ve ilgisi nedeniyle teşekkür etti.

Gürpınar’ın beraberindeki bir heyetle Derecik ilçesini ziyaret edeceği müjdesini veren Dinç, “Şanlıurfa Belediye Başkanımız ziyaretimizden memnun oldular. İleri bir tarihte ilçemizi ziyaret edecek olan Sayın Mehmet Kasım Gürpınar’ın yerinde incelemeler yaparak belediyemize şehrimize katkıda bulunacak” dedi.

Şanlıurfa temasları kapsamında Karaköprü Belediyesini de ziyaret eden Başkan Dinç, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin teknik anlamda Derecik Belediyesine özel eğitimler noktasında destek vereceğini kaydetti.

Derecik ilçesine seyir tepesi yapılacağını sözlerine ekleyen Dinç belediye bünyesinde kurulan futbol kulübünün geliştirilmesi için teknik destek sözü aldıklarını ayrıca Şanlıurfalı iş insanları ile yapılacak görüşmelerde ilçeye kilit taşı ve biriket fabrikası kurulmasını talep edeceklerini sözlerine ekledi.

Şanlıurfa temaslarında Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Mali İşler Başkan Yardımcısı Yusuf Aktaş ve yanındaki heyet eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2024, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER