Başkan Aydoğdu'dan karayollarına tepki

Başkan Aydoğdu'dan karayollarına tepki

CAHİT YİĞİT - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Karayolları Van Bölge Müdürlüğü tarafından trafiğe kapatılan bazı mahalleleri birbirine bağlayan  kavşakların kapatılmasının engelli bireyleri zor durumda bıraktığını belirterek duruma  tepki gösterdi.

Dernek olarak her zaman engelsiz bir yaşam hakkı için tüm haklarının savunucusu olacaklarını söyleyen Aydoğdu, "Yüksekova ilçesindeki bazı mahalle kavşaklarının karayolları tarafından trafiğe kapatılmasının akülü araba ve tekerlekli sandalye kullanan engelli bireyleri zor durumda bırakıyor. Akülü sraba ve tekerlekli sandalye ile dışarıya çıkıp arkadaşlarıyla birlikte gezmek isteyen engelli bireylerimiz bu konuda mağduriyet yaşıyor. Akülü araba ve tekerlekli sandaleyeye bağlı olan kardeşlerimiz maalesef her gün başkalarının destekleriyle karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyor. Tehlikeli ve emniyetin olmadığı bu kavşaklarda can güvenliğimiz'de maalesef yoktur.

Yapılan üst geçitlerde  hiçbir şekilde engelli ve yaşlı vatandaşlarımız faydalanamıyor.  İlçedeki bazı mahalle kavşaklarının trafiğe kapatılan yolların bir an önce açılmasını istiyoruz engelli ve yaşlı vatandaşlarımız artık önündeki tüm engellerinin kaldırılması için sayın Valimiz ve karayolları bölge müdürlüğüne çağrımızdır. lütfen bu kavşakları eskisi gibi engelli ve diğer vatandaşlarımızın hizmetine açılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2024, 23:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Dr.
Dr. - 1 ay Önce

Özellikle Esentepe Abdullah canan kavşağı biran önce açılması lazım

Baran maral
Baran maral - 1 ay Önce

Bence sizin engellileri falan düşündüğünüz yok çünkü öyle bir şey olsaydı eğer ilk önce şu kaldırımlara araçlarını park eden kişiler için bir önlem alırdınız vede çarşı ve ara sokaklarda bütün kaldırımları işgal eden esnaflar için önlemler alırdınız boş boş haber yapıyorsunuz

SIRADAKİ HABER