Adli Tıp Uzmanı Biçer: 'Koşullara göre ceset bir günde de çürüyebilir'

İsmail Saymaz'a konuşan Adli Tıp Uzmanı Ümit Biçer, eldeki bulgulara bakarak bir şey söylemenin zor olduğunu belirtti, ayak kopması önceden ya da dereye atıldıktan sonra olmuş olabilir diye konuştu.

Adli Tıp Uzmanı Biçer: 'Koşullara göre ceset bir günde de çürüyebilir'

Adli Tıp Uzmanı Prof. Ümit Biçer, Halk TV yazarı İsmail Saymaz'a Narin'in ölüm sebebine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eldeki verilerle Narin'in ölüm sebebini söylemenin mümkün olmadığını belirten Biçer, cesedin değişime uğradığını o nedenle daha kesin sonuçların bundan sonraki incelemelerle elde edileceğini söyledi. 

Biçer'in Saymaz'a yaptığı açıklamaların bir bölümü şöyle:  

"Ceset 19 günde bu kadar hızlı çürür mü?

Bulunduğu yere, koşullara ve ölüm şeklinde bağlı olarak değişebilir. Adana'da çok sıcak bir günde kanalizasyonun karıştığı ve canlı materyallerin olduğu yere atıldığında cesedin bir günde bile çürüdüğünü biliyoruz.

Ayak kopması neden meydana gelmiş olabilir?

Cenazenin gömülme koşullarını, üzerine atılan taşların vücuda isabet edip etmediğini ve ortamı değerlendirmek, bulunduğu yerin özelliklerine bakmak gerekiyor. Öncesinde de olabilir. Çürüme başladıktan sonra doğadaki vahşi canlıların zarar vermesiyle de cesedin bütünlüğünde değişiklikler olabilir. Yorum yapmak için fotoğrafları görmek, olay yerine ait bütün bulguları değerlendirmek daha doğru.

Kesici-delici ve ateşli silah yaralaması ve iç kanama olmadığı söyleniyor. Bu bizi nereye götürür?

Ateşli silah yarasını ciltteki bulgular üzerinden değerlendirmek mümkün. İç kanamada cesedin çürüme derecesinin ne olduğunu, dokularda nasıl bir değişim yarattığını bilmeden yorum yapmak doğru olmaz.

İç kanama görülmemesi darp olmadığı anlamına mı gelir?

O anlama gelmeyebilir. Kesici delici alet veya ateşli silah yarası denildiğinde cilt bütünlüğünün bozulduğu bir yaralanmanın olmaması düşünülmeli. İç kanama derken, bazen yaşamsal organlarda meydana gelen küçük kanamalar da ölüme yol açabiliyor.

Boğulduğu sonucuna varabilir miyiz?

Hayır, bu rapordan hiçbir şeye söylenmez.

Cinsel istismar olup olmadığı anlaşılabilir mi?

Saldırganın beden üzerinde bıraktığı izlere ve delillere bakarak yorum yapmak mümkün. Vücut üzerinde yapılacak incelemeler yol gösterecektir. Kişinin vücudunda başka kişiye ait biyolojik delil bulunması bizi böyle bir olasılığa yönlendirir."

(ALINTI)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER