Yüksekova Teknokent Koleji Öğrencileri İlk Burslarını Aldılar

Yüksekova Teknokent Koleji Öğrencileri İlk Burslarını Aldılar

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Özel Yüksekova Teknokent Koleji'nin başarılı öğrencileri ilk burslarını aldılar.
 
LGS'de 400 ve üzeri puan alarak Özel Yüksekova Teknokent Koleji'ne kayıt yaparak burs hakkı kazanan öğrencilere ilk bursları verildi.

Okul müdürü Cebrail İrinç, "Hakkari Valimiz Sayın Ali Çelik Bey'in başlattığı "Hakkâri'nin Beyin Göçünü, Beyin Gücüne Çevireceğiz" projesi kapsamında Özel Yüksekova Teknokent Koleji olarak bizler elimizi taşın altına bıraktık.

Hakkâri'mizin eğitimde yaşadığı beyin göçünü ve üniversiteye girme sınavlarındaki düşük başarıyı tersine çevirmek için kapsamlı bir seferberlik başlattık. Bu eğitim seferberliği kapsamında, burs havuzu oluşturularak Hakkari ve ilçelerinden 400 puan ve üzeri alıp Fen Liseleri'ne yerleşmeye hak kazandığı halde gelip okulumuza kayıt yapan tüm öğrencilerimize 4 yıl boyunca ücretsiz kayıt imkânı, yılda 9 ay olmak üzere 4 yıl boyunca 5000 TL burs vereceğiz. Ayrıca bu öğrencilerimizin 4 yıl boyunca yemek ve servis ücretleri okulumuz tarafından karşılanacaktır.

Bugün ilk burslarını verdiğimiz öğrencilerimize ayrıca hediye çeklerini de takdim ettik. 

Bu uygulamayı gelecek senelerde de sürdürmeye devam edeceğiz. Aynı şekilde her yıl yaptığımız gibi başarılı öğrencilerimizi yurtiçi gezileri, özel kaynak desteği, vs. ödüllerle ile ödüllendirmeye ve her konuda yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Bundan böyle girecekleri YKS'de başarıları Hakkâri'mizin başarı hanesine yazılacaktır." ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2024, 19:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER