Yılmaz, 15 Temmuz sonrası bakanlık bünyesindeki ihraç ve açığa almalar hakkında da bilgi verdi. Yılmaz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Milli Eğitim bünyesindeki 28 bin 163 personelin ihraç edildiğini, ‘uzaklaştırma’ tedbiri devam eden personel sayısının 20 bin 88, açığa alınıp göreve iade edilen personel sayısının ise 5 bin 78 olduğunu ifade etti.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Antalya’da düzenlenen ‘Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği’ temalı 2’nci Eğitim Kongresi’ne katıldı. Yılmaz bilimsel gelişmeleri takip etmekte güçlük çekilen, kıyasıya rekabetin yaşandığı bir dönemde, ülkenin ayağına çelme takılmaya çalışıldığını belirterek, çağı ile rekabet eden, ürettiğini ihraç eden bir Türkiye istediklerini söyledi.
Bunun yolunun nitelikli mesleki eğitimden geçtiğini dile getiren Yılmaz, “Eğitimi çağın ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapılandırarak teknolojiyi eğitim sisteminde zamanında uygulamak gerekiyor. Yeni bir reform, yeni bir değişiklik demektir. Her gün yeni bir şey söylemek gerekiyor. İstişare ile ortak aklı bulmaya çalışıyoruz” dedi.
TEKNİK EĞİTİMDE HEDEF YÜZDE 60
Türkiye’nin mukayeseli üstünlüğünün genç ve nitelikli insan kaynağı olduğunu dile getiren Yılmaz, çağdaş mesleki bir eğitimle ülkeyi güçlü, insanları zengin kılabileceklerini dile getirdi. Türkiye’nin vasıfsız iş gücü fazlalığı olduğunu kaydeden Yılmaz, sanayinin de nitelikli işgücüne ihtiyacı olduğunu söyledi. İş gücü talebi ile iş gücü arasında bir uyumsuzluk olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:
“İş dünyası ile eğitim sistemi arasındaki iletişim kopukluğu, yeterli nitelikte, çeşitli sayıda iş gücü elemanı yetiştirilmesine de engel olmaktadır. Mesleki ve teknik eğitim teorik eğitimin alındığı, asıl sıkıntının beceride olduğudur. Nitelikli meslek eğitimini öğrencilerimize vereceğiz. Sürdürülebilir bir kalkınma için mesleki ve teknik eğitim şarttır. Teknik eğitimin orta öğretimdeki payı yüzde 44, bunu yüzde 60’a çıkarmak öncelikli hedefimiz.”Dha
Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2016, 16:32