6 Eylül itibariyle başlayan yüz yüze eğitimin ardından korona virüsüne yakalanan öğrenci sayısında artış gözlemlendi.
Bursa Eğitim Sen Şubesi, 13-17 Eylül tarihlerinde Bursa'daki okullarda tespit edilen pozitif vakalar ile temaslılara ilişkin basın açıklaması yayınlayarak, okullardaki tedbirsizliğin vaka sayılarını artıracağı uyarısını yaptı.
‘FİZİKİ KOŞULLARIN YETESİZLİĞİ NEDENİYLE BAZI OKULLARDA İKİLİ EĞİTİM VAR’
Son zamanlarda Türkiye'de öğrencilerin korona virüse yakalanma sayısında gözlenen artış Bursa'ya da yansıdı. Bursa Eğitim Sen Şubesi Eğitim Sekreteri Mehmet Gül, "Bursa'da okullar alarm veriyor" dedi. "6 Eylül itibari ile okullar açıldı ama hiçbir hazırlık yapılmadığını gerek genel merkezimizin gerekse bizim ulaştığımız vaka bildirimlerinden görmüş olduk" diyen Gül, maske ile 40 kişilik sınıflarda 40 dakika ders yapılmasının oldukça zor ve riskli olduğunu söyledi. Fiziki koşulların yetersizliği nedeniyle kimi okullarda ikili eğitim sisteminin uygulandığını sözlerine ekleyen Gül, derslerin akşam 20.00’ye kadar sürdüğünü belirtti.
‘BAKANLIK EĞİTİM SEN’İN ÇAĞRILARINI DİKKATE ALMALI’
Yüz yüze eğitimin başladığı ikinci hafta itibari ile Eğitim Sen'in ulaştığı bilgilere göre, Bursa merkez ve ilçelerde görülen vaka durumunu paylaşan Mehmet Gül, son durumu şöyle özetledi: "Bursa’da kapanan okul yok buna rağmen kapanan sınıf sayısı oldukça fazla. 13-17 Eylül arası vaka tespit edilen okul sayısı 92, kapanan sınıf sayısı 54, pozitif öğretmen sayısı 46, temaslı öğretmen sayısı 9. Maalesef öğrenciler arasında vaka artışı daha fazla. Pozitif öğrenci sayısı 106, temaslı öğrenci sayısı 142’dir. 2 personelde de korona testi pozitif çıktı."
Elde edilen verilerden hareketle önümüzdeki günlerde okulların teker teker kapanmak durumunda kalabileceğine dikkat çeken Gül, bakanlığın Eğitim Sen'in çağrılarını dikkate alması gerektiğini söyledi ve ekledi: "Ders saati süresi en fazla 30 ve teneffüsler 10 dakika olmalıdır. Kalabalık sınıf sayıları azaltılmalıdır. Okullara giriş çıkışlar kontrol edilmelidir. Havalandırma sorunu çözülmelidir. En az 100 bin öğretmen ataması yapılmalıdır. Yardımcı personel sorunu acilen çözülmelidir. Müfredat sadeleştirilmelidir."