Mustefa: Kobaniyle başladık, Kobaniyle başaracağız

Efrîn Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Hêvî Mustefa, 19 Temmuz devriminin Kürt halkı için tarihte bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Mustefa: Kobaniyle başladık, Kobaniyle başaracağız
Efrîn Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Hêvî Mustefa, 19 Temmuz devriminin Kürt halkı için tarihin seyrini değiştiren bir dönemeç olduğunu belirterek, devrimin yıl dönümü hakkında ANHA’ya konuştu.

Mustefa, 19 Temmuz devriminin tarihi bir adım olduğunu, içinde birçok insanlık değerini barındırdığını ve ezilen halkların hepsine ilham veren bir devrim olduğunu dile getirdi.  Devrim şehitlerini anan Hêvî Mustefa, “Temmuz şehitleri özgürlük onuru ve şehitleridir. Onların direnişiyle Rojava devrimi yanan bir meşaleye dönüştü. 14 Temmuz direnişi, 19 Temmuz devrim mücadelesinin güç veren kaynağı oldu. 19 Temmuz devrimi tüm dünyada Kürlere dönük düşünceleri değiştirdi/tersine çevirdi. Kürt halkının öncülüğünde gelişen devrim mücadelesi elde ettiği kazanım ve başarılarla bunun nişanesi oldu” dedi.

19 temmuz devrimi ile tarihi adımların atıldığını da kaydeden Mustefa şöyle devam etti, “Demokratik Özerklik sisteminin İlanıyla, Rojava devrimi Suriye ve Ortadoğu halklarının çözüm örneğini oluşturdu.

19 Temmuz devriminin Kobaniya piroz da doğduğunu hatırlatan Mustefa şunları söyledi, “devrim direniş kalesi Kobani’de başladı. Kobani Kürt Özgürlük Hareketini toprağında ilk ağırlayan kentti. Bu gelenekle Rojava devriminin yana ilk meşalesi oldu. Direnişiyle herkese direnme gücü veren Kobani şehit kanlarıyla sulandı.

Şehit kanlarıyla kutsanan devrimimiz hiçbir güç tarafından zarar göremez. Elde edilen kazanımlar yine devam edecektir. Rojava devrimi insanlık devrimidir. Nasıl ki Kobaniyle başladıysak, kobaniyle de başaracağız.”

Efrîn Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Hêvî Mustefa, Rojava’ya dönük kirli planlara karşı tüm oluşumların uyanık olmasını ve haklarını koruma mücadelesinin verilmesini istedi./ANHA


Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2015, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER